Kisić Tepavčević: Vanredno stanje nije jedino rešenje

Vesti 04. mar 202112:21 45 komentara
N1

Nakon sednice Kriznog štaba u ponedeljak čuli smo da medicinski deo tog tela traži policijski čas i vanredno stanje i da smatraju da je to jedino rešenje u trenutnoj teškoj epidemiološkoj situaciji. U izjavi za Nova.rs, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević smatra da to, ipak, nije jedino rešenje, ali odgovor na pitanje koje bi to rešenje bilo nismo dobili.

“Nikada nisam izjavila da je uvođenje vanrednog stanja jedino rešenje, niti tako mislim”, kratko je na pitanje portala Nova.rs odgovorila Kisić Tepavčević u SMS poruci.

Na dodatno pitanje kakav bi, pred sutrašnju sednicu Kriznog štaba, bio njen konkretan predlog i kakve mere za suzbijanje pandemije bi podržala, Nova.rs nije dobila odgovor.

Sudeći prema izjavama datim prethodnih dana, čini se da njene kolege iz medicinskog dela Kriznog štaba nemaju dilemu.

“Jedino što može dati rezultate je potpuno sprečavanje kontakata“Mere koje smo mi tražili su daleko oštrije, da sve bude zatvoreno osim prehrambenih radnji, apoteka i benzinskih pumpi. Medicinski deo Kriznog štaba ne može ni na koji način drugačije da predlaže, svu težinu odgovornosti mora čitavo društvo da preuzme“, poručio je prethodno epidemiolog Predrag Kon.

Dodao je i da medicinski deo Kriznog štaba zna da je takva mera ekonomski udar, ali da je to mera koja štiti živote.

„To moramo javno da kažemo… Moraju da se zabrane kontakti koji su nezaštićeni, inače ćemo pući kao zvečka i tek će onda postati jasno šta znači kad pukne zdravstveni sistem”, rekao je Kon.

Iz onog političkog dela Kriznog štaba stižu potpuno drugačije poruke. Tako je zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio da je vanredno stanje nedopustivo.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne misli da je Srbija blizu uvođenja vanrednog stanja.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare