Kisić Tepavčević: Skup SNS održan kad je epidemiološka situacija postala bolja

Vesti 01. dec 202117:06 > 17:07 129 komentara
DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ
Tanjug/Jadranka Ilić

Članica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Srbiji Darija Kisić Tepavčević rekla je da je okupljanje Srpske napredne stranke prošle subote bilo orgaizovano pošto je u zemlji bolja epidemiološka situacija i dodala da Srbija trenutno ima jednu od najnižih stopa zaražavanja u Evropi.

Kisić Tepavčević je tako pokušala da odgovori na pitanje N1 zašto na skupu SNS u subotu nisu poštovane mere protiv koronavirusa, iako u uredbi Vlade za sprečavanje kovida u članu 6 piše da je za vreme boravka u zatvorenom prostoru obavezno nošenje maski i održavanje odstojanja.

Povezane vesti

„Već smo odgovarali na takvo pitanje, pretpostavljam da su ostale komponente u našoj zemlji kako treba jer vi stalno spominjete isto pitanje“, rekla je Kisić Tepavčević našoj novinarki.

Istakla je da se to stranačko okupljanje dugo odlagalo zbog epidemiološke situacije i da je organizovano tek kada je ona postala bolja.

„Kada su u pitanju preventivne mere, svima su na ulazu deljene maske, bila je dezobarijera, dezinfekciona sredstva“, rekla je dr i dodala da bi „svako trebalo da pođe od sebe“ i da se vakciniše jer samo tako može da se oseća bezbedno.

Na insistiranje novinarke da je nije to pitala i da je pitanje bilo zašto nisu poštovane mere, Kisić Tepavčević je rekla da joj je već odgovorila na pitanje.

Upitana kakvu poruku vlast šalje građanima ako se na skupovima koje njeni funkcioneri organizuju ne poštuju mere, Kisić Tepavčević je odgovorila da pandemija virusom traje 21 mesec i da „mi moramo da naučimo da živimo s virusom“. „Nadali smo se da će virus da nestane sam od sebe, ali to se nije desilo, tako da bilo kakve striktne mere nisu održive na duži vremenski period, izvesno je da će se virus endemizovati“, rekla je ona.

„Za bilo koju vrstu okupljanja i proslava treba da vodimo računa da mi i naša okolina budemo zaštićeni, da svako bude vakcinisan, indirektno iz ovog možete da zaključite odgovor“, rekla je dr Kisić Tepavčević.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare