Kisić Tepavčević obišla i ustanovu u Aleksincu: Zaposleni posvećeni korisnicima

Vesti 04. jul 202110:59 27 komentara
TANJUG/ MINISTARSTVO ZA RAD ZAPOŠLJAVANJE BORAČKA I SOCIJALNA PITANJA/NEVENA OSTOJIĆ

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević obišla je i Ustanovu za decu i mlade "Hristina Markišić" u Aleksincu i uverila se da su uslovi u toj ustanovi izuzetno dobri, saopštilo je ministarstvo.

Povezane vesti:

U saopštenju se navodi da su ustanove koje ovih dana obilaze predstavnici ministarstva upravo ustanove koje je 2019. godine obišla Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom i na osnovu čijih poseta je nastao njihov izveštaj.

U tom izveštaju pod nazivom „Zaboravljena deca Srbije“ govori se o sistemskom i dugogodišnjem zanemarivanju, pa i mučenju dece u ustanovama socijalne zaštite.

Ministarstvo je navelo da će predstavnici tog resora nastaviti obilazak svih ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika u okviru svojih redovnih poslova i nadležnosti, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga i otklanjanja eventualnih nepravilnosti.

Usluge domskog smeštaja u Ustanovi za decu i mlade „Hristina Markišić“ u Aleksincu koristi četvoro dece, a 11 njih koristi uslugu male domske zajednice.

TANJUG/MINISTARSTVO ZA RAD ZAPOŠLJAVANJE BORAČKA I SOCIJALNA PITANJA/ NEVENA OSTOJIĆ

Kako se navodi, Darija Kisić Tepavčević se u subotu uverila da su zaposleni posvećeni korisnicima, da postoji topao i neposredan odnos između korisnika i zaposlenih. Deca su vesela i pozitivna, a zaposleni im često organizuju izlete i šetnje.

U okviru objekta se pruža i usluga dnevni boravak dece i mladih sa smetnjama u razvoju, gde su uslovi, takođe, izuzetno dobri.

Poseta Ustanovi za decu i mlade „Hristina Markišić“ u Aleksincu je druga poseta Kisić Tepavčević toj ustanovi od kada je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare