Kisić Tepavčević i Tepić oprečno o poziciji ministarkinog brata u Nitesu

Vesti 02. apr. 202111:21 > 15:0982 komentara
Podeli:

Ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević negirala je da je njen brat suvlasnik firme koja je sa Elektroprivredom Srbije sklopila ugovor vredan tri miliona evra. Potpredsednica SSP odgovara da je tačno da on nije suvlasnik, već glavni izvršni direktor.

„Moj brat nije ni vlasnik, ni suvlasnik, ni direktor, ni odgovorno lice ni u jednoj od firmi u kojoj se pominje. On je jedan od zaposlenih, jedan od inženjera u firmi u kojoj radi posao za koji je registrovan“, rekla je Kisić Tepavčević novinarima.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić u četvrtak je izjavila da je firma Nites, ministarkinog brata Bojana, početkom 2020. godine dobila ugovor od tri miliona evra od EPS, a ukupno sa poslovnim partnerima u poslednjih pola godine državne ugovore vredne 16 miliona evra.

Kisić Tepavčević rekla je da joj nije jasna logika kojom se Tepić vodila da izjavi to.

„Ako ćemo slediti logiku razmišljanja Tepić, koja meni nije razumljiva, po toj logici, s obzirom da je ona zaposlena u firmi Dragana Đilasa – dakle onda bi se moglo reći da je to njena firma“, kazala je ona.

Dodala je da su sve informacije lako proverljive i dostupne, a da to znaju „i oni koji su ih plasirali“.

Istakla je da nikada do sada komentarisala navode u medijima o sebi i svojoj porodici, ali smatra da treba da postoji odgovornost za javno izgovornu i napisanu reč.

Na ovu ministarkinu izjavu reagovala je potpredsednica SSP Marinika Tepić.

„Darija Kisić jutros ne trepnuvši slaže da njen brat nije direktor u firmi NITES koja je uzela 360 miliona iz EPS-a (jednim ugovorom, a ima ih ohoj), nego je samo jedan od zaposlenih. Tačno! Njen brat nije direktor, već je glavni izvršni direktor“, napisala je Tepić na Tviteru.

Komentari

Vaš komentar