Kisić Tepavčević: Cilj je da pomognemo socijalnu sigurnost svakog građanina

Vesti 07. jun 202113:10 > 14:39 4 komentara
Tanjug / Sava Radovanović

Unapređenju usluga socijalne zaštite bilo je u Mionici tema sastanka Dragana Radovanovića, direktora Centra za socijalni rad za Ljig, Lajkovac i Mionicu i predsednika Opštine Bobana Jankovića s ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Darijom Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je istakla da je sastanak u Mionici od velikog značaja jer predstavnici lokalnih samouprava imaju najbolju sliku o tome šta je gradjanima najpotrebnije, naročito najugroženijim kategorijama.

„Ovo je možda mala opština u odnosu na neke druge, ali nijedna opština za nas nije mala, sve opštine su od podjednakog značaja i svi gradjani naše zemlje su podjednako važni“, naglasila je Kisić Tepavčević, prenelo je ministarstvo.

Ministarstvo je za razvoj usluga socijalne zaštite za opštinu Mionica ove godine izdvojilo više od 1,4 miliona dinara, a ministarka je rekla da je to upravo za najugroženije građane.

Ukazala je da je na području te opštine od 2017. godine razvijena usluga pomoć u kući, koja se zbog velike zainteresovanosti obnavljala svake godine i sada ima 38 korisnika.

Kisić Tepavčević koja je članica Kriznog štaba Vlade za suzbijanje kovida-19, u Mionici je posetila vakcinalni punkt u Domu zdravlja, gde je s vršiocem dužnosti direktora, Aleksandrom Mišićem, razgovarala o sprovođenju vakcinacije.

Rekla je da vakcinacija u toj opštini napreduje, ali da obuhvat mora da bude veći ;jer je makar jednu dozu vakcine dobio tek ;svaki četvrti punoletni stanovnik Mionice, a kompletno je vakcinisan svaki peti.

Izvor: Tanjug

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare