Kentkart: Dva kontrolora napadnuta u autobusu u Beogradu

Vesti 14. jul 202115:02 > 19:51 81 komentara
N1

Dva kontrolora napadnuta su danas u gradskom autobusu u Beogradu na liniji 77, a kako su naveli, napao ih je putnik koji nije imao kartu za prevoz, navodi se u saopštenju kompanije "Kentkart", koja je nedavno zamenila dosadašnji "BusPlus" koji je vršio prodaju karata za javni gradski prevoz.

„Putnik koji nije imao voznu ispravu, ovom prilikom je odbio saradnju sa kontrolorima koji su mu kao opciju prvo ponudili plaćanje posebne karte. Nakon odbijanja da na licu mesta plati posebnu kartu, kao i to da omogući kontrolorima da mu uruče prekršajni nalog, oni su mu oduzeli putnu ispravu, a putnik je, takođe, odbio da uzme potvrdu o oduzetoj kartici“, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Kako su objasnili, putnik je nakon toga kontrolore „snimao i pratio pod izgovorom da su mu ukrali karticu“, da bi nakon toga jednog od kontrolora „povredio zadavši mu višestruke udarce po glavi, vratu i nosu uz cepanje odeće“.

„Odmah je intervenisala policija, kao i Hitna pomoć koja je povrdjenog kontrolora prevezla na Vojnomedicinsku akademiju (VMA), gde se trenutno nalazi na detaljnim pregledima, kako bi se utvrdila težina povreda“, navode iz „Kentkarta“.

Oni su apelovali na Beograđane da se ne „razračunavaju“ sa kontrolorima, već da „mirnim putem“ reše svaku situaciju u javnom prevozu.

„Kontrolori su naše kolege, ljudi koji su svakodnevno izloženi napadima i velikom stresu i mi ćemo učiniti sve što je u zakonskim okvirima da ih zaštitimo, kao i poslovanje naše kompanije“, navodi se u saopštenju.

Kompanija „Kentkart“ objavila je ranije da će u javnom gradskom prevozu, uz povećan broj kontrolora, biti i licencirano obezbeđenje.

CLS: „Kentkart“ da ne koristi napade na kontrolore kao povod da uvede privatno obezbeđenje

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) apelovao je na kompaniju „Kentkart“ da ne koristi napade na kontrolore u autobusima kao povod da uvede privatno obezbeđenje.

U saopštenju CLS navodi se da je podrška kontrolorima u isključivoj nadležnosti policijske uprave i komunalne milicije.

„CLS osuđuje svako nasilje u javnom prevozu i obaveštava javnost da kontrolori imaju pravo da od putnika privremeno oduzmu voznu ispravu koja nije validirana, prema članu 27. Pravilnika o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Grada Beograda“, dodao je Centar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare