KCS: Zaposlenja lekara legalna, na osnovu konkursa i projekata Ministarstva

Vesti 15. mar 202217:20 > 18:44 7 komentara
N1 (arhiva)

Nakon priče o lekarki Koviljki Ivić, koja je radila u Kliničkom centru Srbije i kovid zonama u jeku epidemije, a sada ostaje bez posla, stigla je i reakcija iz Kliničkog centra. U odgovoru za N1 tvrde da se prijemi u radni odnos u toj ustanovi obavljaju na osnovu konkursa koji su javni, kao i na osnovu projekata Ministarstva zdravlja.

Tvrde da je preko konkursa, a u stalni radni odnos primljeno 408 lekara od početka pandemije do danas.

Na konkurs koji je nedavno raspisan, 4. januara ove godine, a za prijem troje doktora medicine ili lekara specijalista, na neodređeno vreme u Klinici za alergologiju i imunologiju, prijavilo se 34 kandidata, među kojima i doktorka Ivić, dok je uži izbor prošlo 14 njih, navode iz Kliničkog centra.

Povezane vesti

O predlozima za izbor odlučivala je tročlana komisija, dok su kriterijumi za izbor bili „prethodno iskustvo rada u zdravstvu sa akcentom na radu u kovid sistemu, prosečna ocena u toku studiranja, postojeće preporuke o prethodnom radu, kao i saznanja dobijena na intervjuu“ piše u odgovoru iz Kliničkog.

Uzimajući u obzir te kriterijume, komisija je dala predlog za angažman troje lekara.

Iz Kliničkog centra Srbije tvrde da je svako od njih u kovid sistemu radio duže od doktorke Ivić, imao veću prosečnu ocenu tokom studiranja u odnosu na nju, kao i pozitivne preporuke za svoj stručni rad.

Doktorka Koviljka Ivić sa druge strane ispričala je za N1 da sumnja da lekari nisu birani na regularan način i na osnovu ovih kriterijuma, već da se radi o zapošljavanju „preko veze“.

Iz Kliničkog centra napominju da je doktorka Ivić, kao i ostali lekari sa Klinike za alergologiju i imunologiju, na rad u kovid centre upućivana samo povremeno, dok ona tvrdi da je u tom režimu provela oko 11 meseci.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare