KBC Zvezdara posle tri meseca izlazi iz kovid sistema

Vesti 02. feb 202109:11 > 09:54 1 komentar
N1

Direktor KBC Zvezdara Petar Svorcan izjavio je danas za RTS da ta bolnica, posle tri meseca, izlazi iz kovid sistema, napominjući da je tokom trećeg talasa epidemije u toj ustanovi bilo smešteno više od 3.000 pacijenata.

U toku je dezinfekcija prostora, a prvi pacijenti biće primljeni početkom sledeće nedelje, pre svega hitni i prioritetni pacijenti, naglasio je Svorcan.

Hitan prijem će raditi 24 sata. Hitne operacije i maligniteti, takođe, će krenuti od prvog dana i u toku sledeće nedelje očekujemo da krenemo u punom kapacitetu, naveo je Svorcan.

Izvor: RTS

On je dodao da će posle aktivacije informacionog sistema pacijenti preko izabranog lekara zakazivati specijalističke preglede u KBC Zvezdara.

Svorcan je naglasio da je očna klinika radila i tokom kovid režima i da je više od 1.400 pacijenata operisano i dodao je da je više 280 pacijenata redovno dolazilo na hemodijalizu.

Kada je reč o stanju zdravstvenih radnika, Svorcan je rekao da je sedam radnika KBC Zvezdara pozitivno i da oni imaju lakšu kliničku sliku, a da je više od 600 zaposlenih vakcinisano i da se taj proces nastavlja.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare