KBC Zvezdara izlazi iz kovid sistema

Vesti 10. maj 202120:07 > 20:09 1 komentar
N1

KBC Zvezdara izašla je iz kovid sistema i od ponedeljka se vraća u redovan rad. Nakon što su ovu informaciju delili građani na Tviteru, doktorka ove bolnice Anđela Gavrilović potvrdila je za Nova.rs da bolnica prestaje da bude u kovid režimu, te da se ona u ponedeljak vraća na svoj stari posao.

Vest da je je sa gerijatrije u KBC Zvezdara ispraćen i poslednji pacijent, unela je veliku radost među građane Srbije, piše Nova.rs.

Doktorka Anđela Gavrilović potvrdila je za Nova.rs da bolnica izlazi iz kovid sistema, ali da nema prostora za opuštanje.

Povezane vesti

„Ceo jedan blok, odnosno zgrada je ispražnjena i isključen je iz kovid sistema. Ostalo je još nekoliko pacijenata koji će iz tog drugog dela zgrade preći u Batajnicu. To će se završiti sve u toku sutrašnjeg dana. Nakon toga bolnica će se dezinfikuje i vraća se normalan režim rada“, priča Gavrilović za Nova.rs.

Doktorka je rekla da se to očekuje u narednih sedam dana, tačnije do ponedeljka.

„Videćemo da li će to biti kratkog dana, ali ono što je sigurno jeste da je procedura već u toku. Mi smo u kontinuitetu bili osam nedelja u ovom režimu. Preko 900 pacijenata smo primili. Ja sam praktično već godinu dana u kovid zoni i od ponedeljka se uz sve propisane mere vraćam u starim režim rada“, zaključila je doktorka Gavrilović.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare