Kancelarija za Kosovo: Priština niti želi, niti je u stanju da zaštiti Srbe

Vesti 27. maj 202118:44 3 komentara
Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Nova serija napada na povratničke porodice Srba na Kosovu i Metohiji svedoči o ugroženosti najranjivije kategorije stanovništa na toj teritoriji i pokazuje licemerja i laži političara iz Prištine, koji niti žele, niti su u stanju da zaštite ni Srbe, ni njihovu imovinu, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Povezane vesti

Navodi se da su se prethodnih dana na meti izgrednika našla imanja dve povratničke porodice u zaseoku Ćeranovici povratničkog sela Klobukar, kod Novog Brda.

Dom Sretena Stojiljkovića je isprskan naftom, kao poseban vid zastrašivanja i pretnje, a pomoćni objekat u kom čuva drva i alat je obijen i opljačkan, a njegovom komšiji Božidaru Zdravkoviću obijena je kuća i ukraden mu je električni šporet.

Ovi primeri slika su i prilika realnog života Srba povratnika na teritoriji Kosova i Metohije i oni se neće naći u pismima političara iz Prištine, koje intenzivno šalju međunarodnoj javnosti, ali Kancelarija za Kosovo i Metohiju neće dozvoliti da se za probleme Srba ne čuje i uvek će i na svakom mestu isticati s kakvim se anticivilizacijskim postupanjem suočavaju Srbi na teritoriji Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju.

Umesto da im se osiguraju osnovni uslovi za život i garantuje bezbednost, Srbima povratnicima se serijom napada šalje poruka da na teritoriji Kosova i Metohije nisu dobrodošli, a umesto održivog povratka, oni se napadima, za koje niko ne odgovara, na perfidan način odvraćaju od ostanka na svojim ognjištima i to nikakva pisma ne mogu da sakriju, piše u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare