Kancelarija za KiM: Upucan Srbin u Lapljem Selu, stoti incident od početka 2022.

Vesti 02. okt 202214:10 > 14:246 komentara
Izvor: Tanjug/Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u Lapljem Selu upucan Ljubomir Mirić (55), a sa prostrelnom ranom u predelu desne butine primljen je sinoć oko 23h u КBC Gračanica.

U saopštenju se navodi da je Mirićevo stanje stabilno i da nije životno ugrožen.

„Od početka ove godine, ovo je ukupno stoti incident prema Srbima na КiM. Prema rečima samog oštećenog, na njega je pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mestu i koga zna od ranije“, navodi se u saopštenju.

Vladina Кancelarija za Кosovo i Metohiju je navela da „nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih“.

Srpska lista: Nastavak neosnovanih napada na Srbe na KiM

Srpska lista osudila je ranjavanje Ljubomira Mirića u subotu u Lapljem selu, kao nastavljanje poražavajučeg niza neosnovanih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji.

„Zahtevamo od nadležnih organa da najhitnije reaguju, pronađu počinioca ovog gnusnog napada, za koga povređeni Mirić tvrdi da je Albanac i najoštrije kazne zbog ovog nedela“, navodi se u saopštenju.

Ta stranka takođe izražava očekivanje da policijski i sudski organi počnu da rade svoj posao i kažnjavanjem odgovornih za napade na Srbe pošalju poruku svima da je nasilje neprihvatljivo ponašanje, bez obzira na nacionalnost žrtve ili počinioca.

Komentari

Vaš komentar