Kancelarija za KiM: Obijene dve prodavnice, odneti novac i mešovita roba

Vesti 09. avg 202211:47 > 12:16 2 komentara
Kancelarija za KiM

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da su dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, Bojana Pavlovića i Dušana Lukića, obijene u toku noći i iz njih odneti mešovita roba i novac.

U saopštenju se navodi da su se te dve prodavnice našle na meti pljačkaša i krajem juna, ali ni tada kao ni sada Kosovska policija nije adekvatno reagovala niti su počinioci uhvaćeni.

Kako su u prodavnicama instalirane kamere, vlasnici prodavnica pljačku su primetili u vreme njenog izvršenja i o tome je pravovremeno obaveštena policija. Međutim, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika.

Pljačkom i obijanjem prodavnica, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči te ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini, navela je Kancelarija koja smatra da nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod, posebno u Metohiji i šalje poruku da za njih nema mira ni pravde.

Kancelarija insistira da se počinioci privedu pravdi, posebno s obzirom na činjenicu da postoje video zapisi kao dokaz i nema opravdanja da se ovaj zločin ne rasvetli.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare