Kancelarija za KiM: Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju

Vesti 27. feb. 202110:339 komentara
Podeli:
Petar Petković direktor Kancelarije za KiM
Izvor: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.

On je za RTS naveo danas da bi petočlana porodica dobila između 500 do 700 evra, u zavisnosti da li neko u porodici radi ili ne.

„Svaki nezaposlen Srbin na KiM dobije 200 evra pomoći, dok će svako dete i svaki drugi naš čovek na prostoru Kosova i Metohije dobiti 100 evra… Procenjuje se da ima negde oko 13.000 nezaposlenih. Postoje ljude koji su nezaposleni, a nisu se prijavili na birou. Predstoji taj deo koji se odnosi na pripremu svega onoga da bi došlo do isplate“, rekao je Petković.

Predsednik Aleksandar Vučić je juče, nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova, najavio da će Beograd finansijski pomoći svim Srbima koji tamo žive.

Petković je naveo da je tom prilikom dogovorena i rekonstrukcija Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, izgradnja nove zgrade bolnice u Gračanici, i novog regionalnog puta Jarinje-Kosovska Mitrovica.

Rekao je i da je dogovorena izgradnja novih vrtića, centra Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, od sedam miliona evra, kao i drugih projekata.

Komentari

Vaš komentar