Kancelarija za KiM: Napad na grupu Srba u južnoj Mitrovici nedopustiv incident

Vesti 28. sep. 202108:55 > 10:1822 komentara
Podeli:
Petar Petković, Kancelarija za KiM
Izvor: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je napad na grupu Srba u južnom delu Kosovske Mitrovice koji su, kako su naveli, otišli u južni deo Kosovske Mitrovice da bi obavili administrativne poslove - nedopustiv incident koji je nastavak i posledica akcija Prištine čiji specijalci danima provociraju srpski narod na prelazima na severu КiM.

Povezano:

U saopštenju se dodaje da Srbi neće biti meta za iživljavanje ekstremista, da je „napad na svakog Srbina na Кosovu i Metohiji napad na čitav srpski narod“, i da će „inspiratori hajke“ odgovarati za to što čine.

„Multietničko društvo se ne pravi noževima, flašama, demonstracijama sile, niti mržnjom prema komšijama i sugrađanima, i ovih dana je postalo više nego jasno da Priština želi da Srba ili nema, ili da budu zatvoreni u rezervate, bez prava na kretanje, jezik i slobodno mišljenje“, navodi se u saopštenju.

Kancelarija je saopštila da „oni koji pozivaju „dve strane“ na deeskalaciju, neka danas, ako ne žele da nastave da zatvaraju oči pred realnošću, vide da „drugu stranu“ u ovom divljaštvu čine nezaštićeni ljudi, ugroženih prava“.

Grupa od petnaestak Srba napadnuta je juče u južnom delu Kosovske Mitrovice, prenela je Beta. Prema saopštenju kosovske policije, zbog napada je uhapšeno deset osoba, od kojih dvojica maloletnika

Komentari

Vaš komentar