Kancelarija za KiM: Kamenovan autobus iz Istoka, nije bilo povređenih

Vesti 10. maj. 202214:53
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da nije bilo povređenih u incidentu, kada je kamenovan autobus koji prevozi Srbe iz opštine Istok u Kosovsku Mitrovicu, ali traži da se hitno i bez odlaganja uhapse i sankcionišu napadači.

U saopštenju se navodi da se radi o besplatnom prevozu koji finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kojim se Srbi iz Osojana prevoze u Kosovsku Mitrovicu dva puta nedeljno da obave neophodne poslove, zdravstvene preglede ili administrativne obaveze.

Vozač je pozvao policiju koja je izvršila uviđaj, dodaje se.

Serija agresivnih i bezumnih napada na Srbe na prostoru Kosova i Metohije ovim je nastavljena, a najnoviji napad na povratnike, test je i za predstavnike onih međunarodnih organizacija koje bi trebalo da obezbede miran i bezbedan život Srba na Kosovu i Metohiji, da svoj zadatak i ispune, ističe se u saopštenju.

Posebno zabrinjava što ne postoji ni volja, ni želja političara iz Prištine da osude ovakve incidente i zatraže hitno privođenje počinilaca, čime bi jasno i nedvosmisleno pokazali da su spremni na zajednički suživot sa srpskim narodom, zaključuje Kancelarija za Kosovo.

Komentari

Vaš komentar