Kancelarija za KiM: Albanac napao Srbina u selu Gojbulja

Vesti 26. apr 202118:10 > 20:25
Kosovo mapa
Izvor: Shutterstock

U selu Gojbulja u opštini Vučitrn jedan Albanac je danas fizički napao meštanina Lazara Đorđevića dok je sa suprugom i dvoje male dece obrađivao porodičnu njivu, navodi Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije tvrde da se napad dogodio bez ikakvog povoda.

Povezane vesti:

Veće posledice sprečili su meštani koji su pritrčali porodici Đorđević u pomoć i nekako uspeli da odbrane Lazara, navodi se u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da je porodica napadača u tom kraju dobro poznata po svom incidentnom ponašanju i da se meštani godinama na njih bezuspešno žale policiji.

Porodica Đorđević je dve nedelje pre napada prijavila policiji istog komšiju jer im je posekao zasade voća, ali je sankcija izostala.

Napadač je priveden, a povodom tog slučaja formiran je predmet i obavešten je i КFOR, navodi se.

Srpska lista osudila napad

Srpska lista najoštrije je osudila napad na Lazara Đorđevića u Gojbulji, naočigled njegove majke i maloletne dece i zahtevala hitno procesuiranje napadača.

„Zahtevamo da sramni i podmukli napad od strane albanskih komšija, koje su poznate po sijaset napada na Srbe u Gojbulji, bude najhitnije procesuiran od strane nadležnih organa koji se moraju jasno odrediti prema ovakvim napadima“, saopštila je Srpska lista.

U saopštenju je i ocena da je „neprihvatljivo da se u 21. veku etnički motivisani napadi nad Srbima na Кosovu doživljavaju kao normalna pojava kako od strane kosovskih institucija tako i od strane međunarodnih organizacija“.

Komentari

Vaš komentar