Kancelarija: Grafit i pogrdni naziv za Srbe na zidu kuće u selu Mogila na Kosovu

Vesti 03. nov 202113:33
Podeli:
Izvor: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da su jutros na zidu kuće u selu Mogila u opštini Vitina ispisani grafiti "Albanija" i "ALB", kao i pogrdni naziv za Srbe.

Iz kancelarije su upozorili da su se u toj mešovitoj sredini i ranije dešavali incidenti sa etničkim motivima, kao što su ispisivanje naziva terorističke organizacije UČK u blizini srpske škole i crkve i kamenovanje kuća Srba.

„Jasna je poruka albanskih ekstremista koji na sve moguće načine pokušavaju da zastraše i oteraju Srbe sa svojih ognjišta, naročito u mešovitim zajednicama, u težnji da stvore monoetničku sredinu“, stoji u saopštenju.

Izvor : Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Ocenjuje se da su te poruke srpskom narodu inspirisane porukama Aljbina Kurtija koji se, kako su naveli, „otvoreno zalaže za formiranje takozvane Velike Albanije“.

„Kurti svojim izjavama i delovanjem direktno ugrožava bezbednost i mir srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, čiji se simpatizeri gotovo svakodnevno služe raznim provokacijama kako bi zaplašili Srbe“, naveli su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Komentari

Vaš komentar