Kamiondžija na granici Ukrajine: Iscrpljeni smo, a niko iz Srbije se ne javlja

Vesti 02. mar 202210:54 3 komentara
Reuters/Fedja Grulovic (ilustracija)

Dragan Lazović, vozač kamiona iz Srbije koji se nalazi na graničnom prelazu Đakovo-Halmeu između Ukrajine i Rumunije rekao je da je stanje veoma loše, da su kamiondžije iscrpljene i da im se niko nije obratio da im pomogne.

„Tačno je da su otišla neka četiri srpska kamiona i malo se kolona ispravila, ali sada stoji, ne pomeramo se, mi smo ovde već sedmi dan. Veoma smo iscrpljeni, gladni, napeti, uplašeni. Niko nam se nije obratio, pisali smo mejlove kabinetu predsednika Vučića i svim institucijama, jedino su nas zvali iz privredne komore“, rekao je Lazović.

Povezane vesti

Dodao je da je ambasada u Kijevu nemoćna da im pomogne, jer su, kako kaže, i oni uplašeni i u velikom strahu.

„Situacija je grozna. Nafte nemamo, po 20 litara daju. U jednoj obližnjoj prodavnici ima vode i hleba, sve je poskupelo, a mi smo bez para, bankomati ne rade. Već smo 20 i nešto dana na putu“, istakao je.

Lazović naglasio da je jezivo što ih niko iz Srbije nije kontaktirao i niko se nije zauzeo za njihove probleme i stanje u kom se nalaze.

„Ovo su srpska vozila, srpski trgovci su kupili ovu robu koju vozimo, svi uredno plaćamo poreze i doprinose, a sada nas se niko ne seća. Jedino se javljate vi novinari. Stvarno je strašna situacija“, kaže Lazović.

Zamolio je građane da šire ove vesti, kako bi im neko pomogao.

„Pomozite nam da izađemo iz ove krize. Objavljeno je u jednom mediju da su otišla četiri srpska kamiona i da je našim mukama kraj. Ne, našim mukama nije kraj. Isto nam je kao što nam je bilo svih ovih dana, možda i još gore, jer situacija ovde je kritična“, zaključio je Dragan Lazović.

Sve vesti u vezi sa Ukrajinom čitajte na našoj stranici posvećenoj ruskoj invaziji, a sva današnja dešavanja pratite u BLOGU uživo, iz minuta u minut…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare