Kamberi na sastanku tražio „veće prisustvo Kosova u Preševskoj dolini“

Vesti 05. sep 202214:40 7 komentara
Šaip Kamberi
N1

Narodni poslanik iz Bujanovca i lider Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi rekao je da je sa zamenikom kosovskog premijera Besnikom Bislimijem i kosovskom ministarkom prosvete Arberie Nagavci razgovarao o "potrebi za većim prisustvom Kosova u Preševskoj dolini".

Delegacija kosovskih zvaničnika danas boravi u Bujanovcu i Preševu, a Kamberi je jedan od političkih predstavnika Albanaca u Srbiji s kojim su se sastali.

„Razgovarali smo o opštim političkim trendovima u Preševskoj dolini i regionu, potrebi većeg prisustva Kosova u Preševskoj dolini s konkretnim projektima, potrebama građana Doline koji žive na Kosovu, a posebno o potrebi za većim angažovanjem u cilju uključivanja prava Albanaca u dijalog sa Srbijom po principu reciprociteta“, naveo je Kamberi.

Članovi kosovske vlade posetu Bujanovcu počeli su sastankom sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmijem Mustafom u sedištu saveta. Zatim su se sastali sa Kamberijem, a potom ih je u svom kabinetu primio predsednik Opštine Bujanovac Nagip Arifi.

Sastanci su bili zatvoreni za javnost, a Bislimi i Nagavci će izjave novinarima dati na kraju posete, objavile su Bujanovačke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare