Kako su izbori u JSD Partizan postali farsa: Borba za prestiž ili nešto drugo

Vesti 14. sep 202219:27 9 komentara

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović je i zvanično postao novi predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, sudeći prema informacijama koje se nalaze na zvaničnom sajtu Agencije za privredne registre. Tokom biranja predsednika kluba, u skupštini kluba došlo je do sukoba između Ostoje Mijailovića i dotadašnjeg predsednika Milorada Vučelića. Nakon toga, oba kandidata proglasila su pobedu.

Dve sukobljene strane za mesto predsednika sportskog društva Partizan – Milorad Vučelić i Ostoja Mijailović. Prvo sukob u skupštini Partizana, a onda glasanje na dve različite lokacije. Oba kandidata su proglasila pobedu, ali je konačnu odluku o pobedniku doneo APR.

„Ono što je sigurno to je da je Ostoja Mijailović u ovom slučaju, dakle imao kvorum, imao je većinu, ta većina je njega izglasala za predsednika i mi u ovom slučaju imamo jednog, dakle u APR upisanog zakonskog zastupnika, a sa druge strane imamo čoveka koji je prethodno tri godine, nakon što mu je istekao mandat želeo da bude predsednik“, kaže Vladimir Vuletić.

Pročitajte još

Sporna su bila ovlašćenja za ulazak u skupštinu Parizana, kada je došlo do okršaja između Ostoje Mijailovića i Miloša Vazure. Kako nam objašnjava Vladimir Vuletić, ova ovlašćenja su izmišljena i njih zakon o sportu ne poznaje.

„Mislim da se tu krije velika nervoza i veliki strah od Vučelića i od Vazure, kada ste videli da je onako bestidno pokušao da čak i ukrade nekakve dokumente od Ostoje Mijailovića, dakle u tome je problem. E sad taj problem će na kraju rešavati onaj koji ih je obojicu poslao, taj isti, od njegove volje zavisi samo da li će Ostoja Mijailović krenuti do kraja i krenuti da smenjuje dakle ovu postavku FK Partizan. Jednostavno i jedan i drugi kandidat zavise samo od jednoga čoveka“, kaže Vuletić.

Suština ovog sukoba je borba za prestiž, smatra novinar Zoran Pavić. Kako Pavić kaže, slična situacija se desila i kada je poraženi Milorad Vučelić pre nekoliko godina isto tako preuzeo funkciju Duleta Vujoševića.

„Mislim da Ostoja Mijailović, isto, koji je predsednik košarkaškog kluba, preko JSD po svojoj ideji ili po nečijem nalogu, pokušava da se na neki način Vučelić pusti niz vodu. I da je njegovo vreme u FK koji jeste u stvari veliki cilj i mesto na kom se obrće veliki novac i gde postoji velika moć, da je to cilj kompletne ove priče“, kaže Pavić.

Sportsko društvo je vlasnik stadiona FK Partizan, što ovo društvo čini veoma značajnim, u telefonskom razgovoru je za N1 rekao Duško Vujošević.

Prema izjavi Milorada Vučelića, on se svojevremeno čuo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i od njega dobio informaciju da Ostoja Mijailović neće biti novi vlasnik kluba.

„Ali priča da se on čuo sa Vučićem dok ovaj u Emiratima pozajmljuje milijardu dolara, znate verovatno da mu je to bio bitniji posao od toga da kaže Vučeliću on nije za Ostoju Mijailovića. To je pokušaj spina naravno. Neko je gore ko treba pomislio da je vreme da Vučelić tu više, ne može da drži vodu, odnosno ne može da vodi taj klub, da će to biti neko drugi, ja ne verujem da će to biti Ostoja Mijailović, jer je pomalo sumanuto da neko bude predsednik i fudbalskog i košarkaškog kluba“, kaže Pavić.

To se mesto otvara za nekog drugog, a i taj neko će biti odlučen u nekom kabinetu, smatra Zoran Pavić i kaže da ne veruje da će procedura i u tom izboru biti mnogo čistija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare