Kafa s poslodavcem za Bakareca zavera, još kaže „to se rešava tako što te nema“

Vesti 02. mar. 202119:51 > 20:2732 komentara
Podeli:

Skupština Srbije počela je danas redovno prolećno zasedanje. A tokom prepodneva i jedna iznenađujuća replika. Poslanik SNS Nebojša Bakarec indirektno je zapretio bivšem šefu BIA Saši Vukadinoviću čiju fotografiju iz Trsta sa Draganom Đilasom su objavili pojedini provladini tabloidi. Ipak, predsednik parlamenta rekao je da u njegovim rečima nema elemenata pretnji.

Štićeni poslaničkim imunitetom, neretko sa skupštinske govornice, ne biraju reči, optužuju bez dokaza i crtaju mete. Ovoga puta, ako je i od poslanika SNS-a Nebojše Bakareca, mnogo je. Zatražio je obaveštenje od MUP i BIA o, kako je rekao, zaveri protiv predsednika Vučića. Međutim, zapretio je bivšem šefu Bezbednosno-informativne agencije Saši Vukadinoviću.

Povezano:

„To što je uradio bivši šef BIA je krajnje neprofesionalno i nedopustivo u profesionalnim obaveštajnim odnosima, inače, zamislite da se bivši šef FSB-a sastaje sa Navaljnim. Znate kako se to rešava u Rusiji, pa to se rešava u Rusiji tako što te više nema“, rekao je Bakarec.

A šta je uradio bivši šef BIA Vukadinović? Kako pokazuju fotografije u provladinim tabloidima, proteklog vikenda bio je u Trstu i na javnom mestu, okružen desetinama ljudi, popio je kafu sa svojim poslodavcem Draganom Đilasom i njegovim stranačkim saradnikom. Poslanik Bakarec ima drugačiju teoriju o tome, te Vukadinovića i Đilasa naziva i delom klana Veljka Belivuka…

„Šta je drugo nego kovanje zavere, sastanak bivšeg šefa BIA Saše Vukadinovića u Trstu sa tajkunom Draganom Đilasom i njegovim političkim direktorom Vukom Vučurovićem i Jadrankom Drinić, šta je to drugo“, upitao je Bakarec.

Povodom ovakvih reči, Stranka slobode i pravde, na čijem je čelu Đilas, uputila je otvoreno pismo predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću u kojem navodi da je parlament, uz njegovu saglasnost, postao mesto sa kojeg se vodi kampanja mržnje:

„Poslanik Nebojša Bakarec je danas otišao i korak dalje tako što je pozvao na likvidaciju Saše Vukadinovića, bivšeg šefa BIA, Vuka Vučurevića, političkog direktora SSP i Dragana Đilasa, predsednika SSP, i to samo zato što su zajedno pili kafu. A, vi ste gospodine Dačiću ćutali, poslanika Bakareca niste ni prekinuli ni opomenuli. Tom ćutnjom ste pokazali da se slažete sa svime što je poslanik Bakarec govorio, pa ste i sami postali akter diplomatskog skandala i poziva na uklanjanje političkih protivnika, čime ste ugrozili i dijalog pod pokroviteljstvom EU“.

Odgovor na pismo ubrzo je stigao. „Lov na veštice“, to je osnovni motiv onih koji daju ovakva saopštenja, rekao je predsednik Skupštine Ivica Dačić.

„A iz napisa koji se sada pojavljuju – kažu da je Bakarec pretio smrću i da je rekao da opoziciju treba pobiti kao u Rusiji. Želim da kažem da je to netačno, da je to zaista tako bilo, svakako, da mi to ne bi dopustili niti bi, ja mislim, gospodin Bakarec te stvari izgovarao“, rekao je Dačić.

Vukadinović sam rekao da radi u Đilasovoj firmi

I provladini tabloidi su kafenisanje i vikend u Trstu predstavili kao tajni sastanak. Iako su, upravo tabloidi pre tri meseca, kao ekskluzivno saznanje, objavili da je bivši direktor BIA Vukadinović zaposlen u firmi Dragana Đilasa.

Međutim, ta informacija se već godinama nalazila u medijima, o njoj je govorio Đilas. U decembru je o svom zaposlenju, za tabloide, govorio i sam Vukadinović.

„Radim u „Multikomu“ kod Dragana Đilasa od marta 2017. Dragan Đilas je moj prijatelj i pozvao me je da radim u njegovoj kompaniji“, izjavio je tada Vukadinović.

Upitan šta ga je preporučilo i da li taj radni odnos zapravo ima veze s tim što je bio šef BIA dok je i Đilas bio na vlasti, on odgovara: „Ne, to s tim nema veze. Ja sam obavljao državnu funkciju, a on gradsku. Diplomirao sam pravo i sa položenim pravosudnim ispitom radim u sektoru za pravne poslove, kao pravni savetnik“.

Saša Vukadinović bio je direktor BIA od 2008. do 2012. godine, za to vreme, uhapšeni su haški begunci Radovan Karadžić i Ratko Mladić, a u međunarodnoj akciji Balkanski ratnik razbijen je narko klan Darka Šarića.

Komentari

Vaš komentar