Jurić: Stojim iza svojih reči, Stefanović zna za još jednog političara-pedofila

Vesti 25. apr 202123:20 > 23:22 60 komentara

Igor Jurić iz Fondacije "Tijana Jurić" rekao je u Utisku nedelje na Nova S da stoji iza svojih reči da je o političaru-pedofilu svojevremeno razgovarao sa ministrom Nebojšom Stefanovićem i sa tada načelnikom Uprave kriminalističke policije Dejanom Kovačevićem. Jurić je kazao i da Stefanović navodno nije bio preterano iznenađen njegovom prijavom. "Kazao mi je da jeste nešto čuo, da nije bio siguran za njega – ali da zna za jednog drugog“, rekao je Jurić.

„Sve što je vezano za tu priču rekao sam (tadašnjem) ministu unutrašnjih poslova, jer sam smatrao da je to prava adresa i da će žrtve biti maksimalno zaštićene. Sve okolnosti ima tužilaštvo i MUP, sve to stoji u zapisniku u tužilaštvu“, izjavio je Jurić.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da na sastanku, koji je organizovao dok je bio ministar unutrašnjih poslova, od Igora Jurića nisu dobili nijednu informaciju ni o identitetu moguće žrtve, ni o identitetu mogućeg izvršioca. Stefanović je istakao da je sastanak organizovao ne bi li Igor Jurić formalno saopštio ovlašćenom službenom licu, u ovom slučaju načelniku Uprave kriminalističke policije Dejanu Kovačeviću, bilo kakav podatak ili dokaz, poput fotografija za koje je u javnosti govorio da ih poseduje, a na osnovu čega bi policija i tužilaštvo mogli da započnu istragu i smeste eventualnog izvršioca iza rešetaka.

Apsolutna su neistina informacije da je Igor Jurić o svojim saznanjima o političaru-pedofilu obavestio tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i mene i da nam je rekao njegovo ime, navodi se u izjavi nekadašnjeg načelnika UKP-a Dejana Kovačevića, koju je prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Povezano:

Igor Jurić je u emisiji Utisak nedelje rekao da stoji iza svojih reči. „I stajaću uvek, sramota me da polemišem na ovaj način i da na taj način govorim sa čovekom koji je danas stub odbrane ove zemlje“.

Na pitanje da li može da kaže da to nije Dragan Marković Palma, rekao je – „ne mogu o tome da govorim“. „Reći ću kada dođe vreme“, naveo je i dodao da je godinu unazad trpeo nenormalne pritiske i da javnost mora da ga razume. Na pitanje Olje Bećković da li dobro ona tumači da „on jeste“, Jurić je odgovorio: „Ne možete tako da kažete“.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, osvrćući se na ovu izjavu, navodi da njoj osećaj kaže „da su pritisci toliki da čak i Jurić, koji je mnogo uradio za odbranu naše dece od pedofila svake vrste, da čak i on trpi takav pritisak da ne može u ovom trenutku da otvoreno progovori“.

Igor Jurić je pojasnio da je to ne čini (da kaže ime) jer želi da zaštitiidentitet žrtve, koja se plaši za svoju bezbednost, jer su Večernje novosti dan nakon njegovog razgovora sa funkcionerima MUP-a objavile da će se on sutradan sastati sa porodicom žrtve, a da su te informacije mogli da dobiju ili od njega, ili od Kovačevića, ili Stefanovića.

„Ja sam bio ubeđen da me prate tih dana, a otac (žrtve) mi je svašta rekao… On nije spreman“, rekao je Jurić.

On je ocenio i da je njegov potez dao rezultate i da je žrtva za sada zaštićena, jer političar koji je kršio zakon „ne može više da pohvata ko su žrtve“, kao i da je on nakon njegovih tadašnjih medijskih nastupa „prestao to da radi, ali da ne može da spere sramotu“. „Od kada sam javno govorio, on nije više to radio, a mnogi na političjoj sceni su se pitali ‘da nisam možda ja'“, kazao je Jurić.

On je takođe kritikovao stav da pritisak javnosti može da pomogne žrtvama u ovakvim slučajevima, jer zaštita žrtve treba da joj omogući da svedoči. „Šta je pritisak javnosti učinio u slučaju Savamala, ‘naplatne rampe’, Krušik, Jovanjica“, upitao je Jurić.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare