Junaci doba zlog: „Maja Gojković – balerina s kokardom“

Vesti 20. nov 202209:02 7 komentara

Maju Gojković je u politiku učlanila Narodna radikalna stranka Veljka Guberine, odakle se ubrzo obrela u Srpskoj radikalnoj. Posle otvorenog radikalskog nacionalizma, presvučena, osnovala je grupu građana sopstvenog imena, pa Narodnu partiju čiji je bila i osnivač i predsednik i s kojom je ušla u krilo konzervativno desničarskog dvojca Koštunica – Ilić, dok joj se nije ukazala bolja prilika – Mlađan Dinkić, iz čijeg je naručja namigivala demokratama.

Pa se onda, ipak, vratila našminkanom krilu svoje druge ljubavi – Srpskoj naprednoj stranci.

U tri decenije dugoj karijeri bila je sopstvenik šest partijskih knjižica. I kao što one slikaju Maju Gojković, tako Maja Gojković slika profil srpskog političara.

Epizoda će biti emitovana u sredu, 23. novembra, u 20h na televiziji N1.

U prva dva dela serijala, koji su tokom 2021. i 2022. godine emitovani na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad Vučelić, Ivica Dačić, Milorad Dodik, Siniša Mali, Dragan J. Vučićević, Aleksandar Vulin, Goran Vesić, Svetlana Ražnatović, Ana Brnabić, Tomislav Nikolić, Nebojša Stefanović, Dragan Marković Palma, Vojislav Šešelj, Nebojša Krstić, Željko Mitrović, Ljiljana Smajlović i vladika Irinej Bulović.

Serijal je rađen po autorskoj ideji nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića, a realizuje ga tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare