Jovanović: Glasanje Srbije protiv Rusije u UN je nedostojno i neprihvatljivo

Vesti 08. apr 202208:59 > 09:55217 komentara
Izvor: Nova.rs/Goran Srdanov

Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA, izjavio je da je glasanje Srbije protiv Rusije u UN nedostojno i neprihvatljivo svrstavanje uz Zapad.

Povezane vesti

„Glasanje Srbije na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija za suspenziju Rusije iz Saveta za ljudska prava, posle ranijeg sramnog glasanja za Rezoluciju UN kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu jasno pokazuje da predsednik Republike i srpska Vlada u tehničkom mandatu čine radikalan zaokret, u potpunosti odstupajući od vođenja uravnotežene politike u međunarodnim odnosima“, rekao je Jovanović, prenosi NADA u saopštenju.

Dodao je da se ovom odlukom koja je, kako kaže, suprotna volji većine građana, Srbija svrstava na stranu Rusiji neprijateljskih država i da se time nanosi nesaglediva šteta državnim i nacionalnim interesima.

„Zabadanje noža u leđa prijateljskoj državi, koja u Savetu bezbednosti UN brani teritorijalni integritet Srbije i obezbeđuje joj energetsku stabilnost, ne može da se tumači kao nepromišljenost, već kao potez sa dobro proračunatim posledicama. Ovakvi koraci neminovno vode ka raskidanju prijateljskih odnosa sa Ruskom Federacijom, čime se perfidno otvara put ulasku secesionističkog Kosova u UN, odriče dela Srbije, a Srbi na KiM prepuštaju nasilju, progonu i iseljavanju“, zaključuje Jovanović.

Komentari

Vaš komentar