Jovanović: Zapad je pretnja Srbiji, ugrožava srpske nacionalne interese

Vesti 02. jun 202219:05 31 komentara
Nova.rs/Goran Srdanov

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da je činjenica da je Zapad "pretnja Srbiji".

Jovanović je za Radio-televiziju Vojvodine (RTV) rekao da to nije njegov vrednosni stav već da tri konkretna primera potvrđuju da zapadne sile ugrožavaju srpske nacionalne interese.

„Prvi primer je Kosovo. Ko je izvršio agresiju na nas i priznao secesiju Kosova? Zatim Crna Gora. Čija je ambasada u Podgorici rekla da Demokratski front nije poželjan partner u vladi Crne Gore, ruska, kineska, južnoafrička ili američka? Ko kroz visoke, polulegalne predstavnike u BiH gura deklaracije o zločinima i ko gura unitarizaciju ako ne sile Zapada“, naveo je Jovanović.

Upitan šta znači naslov „Srbija mora biti velika“ iz Deklaracije Novog DSS o spoljnopolitičkom položaju i identitetu Srbije, Jovanović je kazao da Srbija mora da gaji nacionalne ambicije i da bude svesna svoje samobitnosti.

„Ideja je da želimo da budemo svesni naše slavne istorije. Ne kažem da smo superiorni, ali nismo baš kao svi narodi u regionu jer nemamo istu istoriju. Dok su neki imali SS divizije mi smo imali dva antifašistička pokreta. Imamo prvu savezničku pobedu u Prvom svetskom ratu, na to treba da budemo ponosni, a često to zaboravljamo“, naveo je predsednik Novog DSS.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare