Jovanović: Treba slušati Vulina, on govori ono što Vučić ne želi javno da kaže

Vesti 29. maj. 202210:04 > 11:0738 komentara
Podeli:
nikola jovanović nova
Izvor: N1

Zamenik glavnog urednika novina "Nova" Nikola Jovanović ocenio je da ćemo posle današnjeg telefonskog razgovora predsednika Srbija Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina, saznati kojoj smo odluci bliži u vezi sa uvođenjem sakncija Moskvi.

„Imam utisak da se zapravo Vučić, otkad je na vlasti, bavi kupovinom vremena“, kazao je Jovanović u Novom danu TV N1, ističući da ima utisak da je Vučićev sistem vladanja uspostavljen tako da ostane na vlasti što duže.

POVEZANE VESTI:

Dodao je i da mu se čini da trenutno ne postoji prostor za neutralnu poziciju Srbije u odnosu na rusku invaziju na Ukrajinu, odnosno sankcije koje je EU uvela Moskvi.

„Mora da se izabere ono što će manje da nas košta, i zapravo tu se pravi računica. S jedne strane imamo Rusiju koja može da nam zavrne gas, a mogu da prave i problem oko Kosova u budućnosti, a ako se udaljimo od EU, to na izvestan način znači izolaciju i podseća na povratak u devedesete“, predočio je Jovanović.

Podsetio je i da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nedavno izjavio da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji, i dodao da „treba slušati Vulina šta govori (…) poznato je da Vulin govori sve ono što Vučić ne želi javno da kaže“.

Jovanović je mišljenja i da bi opozicija trebalo da se izjasni o sankcijama Rusiji, jer će posledice bilo kakve odluke osetiti svi građani.

Zamenik glavnog urednika novina „Nova“ ukazao je i da Srbija trenutno nema konstituisani parlament, ima tehničku vladu, i sve odluke donosi predsednik Vučić koji, prema njegovoj oceni, najbolje funkcioniše u kriznim vremenima i kreira atmosferu nestašica u kojoj se on pojavljuje kao spasilac koji rešava stvar.

Komentari

Vaš komentar