Jovanović: To što je u Vladi 50 odsto žena ni za jotu nije pomaklo odnos društva

Vesti 14. jun. 202109:23 > 09:284 komentara
Podeli:

Novinarka Jelka Jovanović rekla je u Novom danu da su "stavovi Srbije o radnoj ravnopravnosti, istopolnim zajednicama i diskriminaciji zapravo decenijama isti". "Mogu malkice da se pomere, ali mi smo jedno uslovno rečeno tradicionalno društvo. Volimo da se hvalimo da smo se malo pomerili po evropskom indeksu ravnopravnosti, skoro pola Vlade čine žene. Ta činjenica da u Vladi sedi gotovo 50 dosto žena, ni za jotu nije pomakla odnos društva, u stvari možda je na gore pomakla", kaže ona.

Govoreći o uspehu Novaka Đokovića, koji je juče drugi put osvojio Rolan Garos, kaže da je to „pre svega lično i porodično zalaganje i uspeh“.

Povezane vesti

„Nisam gledala jučerašnji meč, ali sam gledala polufinale s Nadalom, ovo je bila neka repriza u smislu napetosti“, kaže ona.

Prema njenim rečima, „stavovi Srbije o radnoj ravnopravnosti, istopolnim zajednicama i diskriminaciji su zapravo decenijama isti“.

„Mogu malkice da se pomere, ali mi smo jedno uslovno rečeno tradicionalno društvo. Srbija je jako dugo podeljena po svim tim pitanjima, koja nekima ne izgledaju važna, ali nisu važna samo onima koji nisu u situaciji da budu podređeni“, kaže ona.

Kako je rekla, „to je sve u tom nekom kolopletu toga što smo mi kao društvo, a onda i kao pojedinci potpuno neopredeljeni“.

„Imamo različite poruke, ovde imamo stalno nekakve različite poruke, s jedne strane volimo da se hvalimo da smo se malo pomerili po evropskom indeksu ravnopravnosti, skoro pola Vlade čine žene. Ta činjenica da u Vladi sedi gotovo 50 dosto žena, ni za jotu nije pomakla odnos društva, u stvari možda je na gore pomakla“, kaže ona.

Komentari

Vaš komentar