Jovanović: Obustaviti radove na Starici dok se ne kaže gde su granice rudnika

Vesti 24. sep 202221:206 komentara
Izvor: N1

Prilikom susreta sa ministarkom Mihajlović i rukovodstvom Ziđina stručnjaci Intituta za rudarstvo i metalurgiju u Boru potvrdili su da je u planu nastavak eksploatacije rude na planini Starica. Projekat ekploatacije kojim bi bile definisane granice eksploatacionog polja, kako je rečeno, biće izrađen u roku od dva meseca, navodi predsednik skupštinskog odbora za ekologiju i kopredsednik stranke "Zajedno" Aleksandar Jovanović Ćuta.

Povezane vesti

„S obzirom na to da taj projekat nije izrađen zahtevamo obustavu svih radova dok se građanima jasno ne kaže gde su granice rudnika. Nedopustivo je da niko od nadležnih ni jednom rečju ne pominje zaštitu prirodnih vrednosti Starice ni procenu uticaja na životnu sredinu pre bilo kakvih radova na tom području“, kaže Jovanović, a prenosi Nova.rs.

On navodi i da se za nastavak radova od Ministarstva za zastitu životne sredine zahteva „da odmah i bez odlaganja započne sa izradom studije procene na životnu sredinu i da konačno počne da radi svoj posao“.

„Nedopustivo je da meštani Majdanpeka tri meseca svojim telima brane Staricu ležeći na dinamitu, a da odluke o rušenju planine donosi kineska kompanija i da građane Majdanpeka niko ništa ne pita“, zaključio je Jovanović i dodao da će prva sednica Odbora za zaštitu životne sredine biti održana u Majdanpeku 29.9. sa početkom u 11h.

Komentari

Vaš komentar