Jovanović o slučaju silovatelja: Zbog čega država nije reagovala pre Informera

Vesti 01. okt 202210:4714 komentara
Izvor: N1

Urednica "Novog magazina" i novinarka dnevnog lista "Danas" Jelka Jovanović ocenila je u Novom danu da je tabloid Informer u slučaju serijskog silovatelja odigrao ulogu umesto institucija naše države i zapitala je zbog čega je to tako?

Ona je govoreći o hapšenju serijskog silovatelja Igora Miloševića navela da „koliko je ona shvatila, to je urađeno zbog uznemiravanja novinarki Informera koje su radile sporni intervju“.

Povezane vesti

„Ja tu imam dva pitanja. Zbog čega Vučićević nije odmah prekinuo taj intervju, prijavio i zvao policiju, i da li je on imao nameru da dovede novinarke u takvu situaciju da budu seksualno uznemiravane. Mada, ja ne mogu da shvatim svrhu tog intervjua sa profesionalnog stanovništva. Tako da imamo više nivoa, koji su sublimirani u naslovu u listu ‘Danas’, zbog čega država, ako se zna da višestruki silovatelj na raznim lokacijama uznemirava žene, nije reagovala pre Informera“, zapitala je Jovanović.

Komentarišući protest žena u Beogradu koji se održao nakon objavljivanja Informera, ona je podsetila da će ove nedelje u Beogradu biti održana četiri protesta koje su organizovale žene različitim povodima.

„Meni se dopada što je na održanim protestima bilo dosta  mladih žena,  a bilo je i desetak poslanika iz različitih opozicionih poslaničkih grupa. Za javnost nije dobro što na njima nije bilo poslanika vlasti. I videćemo šta će biti u ponedeljak, da li će biti održan skupštinski Odbor za kulturu i informisanje koji je sazvao Siniša Kovačević, da li će većina doći da razgovara o Informeru. To će nam biti jasan znak zbog čega je došlo do hapšenja Miloševića i  šta je je uloga Informara u našoj javnosti“, kazala je gošća N1.

Ona smatra da je širenjem intervjua sa serijskim silovateljem kroz društvene mreže zapravo napravljena uznemirujuća situacija, pa joj je tako nakon završetka protesta u četvrtak stigla poruka da je manijak lociran u naselju Nova Galenika, sa tačnom mapom.

„To mi nije slala policija, nego zabrinuta komšinica, a možete da zamislite koliko su svi ti ljudi i žene zabrinuti za svoju decu. Pored toga, taj Milošević nije jedini silovatelj. Mi imamo hiljade onih koji su osuđeni i onih koji nisu uhvaćeni, zato što se žene i dalje plaše da prijavljuju silovanja“, zaključila je Jovanović.

Komentari

Vaš komentar