Jovanović: Kisić Tepavčević se vređanjem Gorana Markovića dokazuje svom šefu

Vesti 18. dec 202111:08 > 11:40 21 komentara
jelka jovanović
N1

Novinarka lista "Danas" i urednica "Novog magazina" Jelka Jovanović izjavila je u Novom danu TV N1 da je odmah znala da će biti reakcija na intervju reditelja Gorana Markovića tom nedeljniku, ali da nije očekivala da će one biti toliko maliciozne.

„Moram da priznam da nisam očekivala baš ovoliko maliciozne reakcije, čovek mora da bude užasno maliciozan i užasno propagandno orijentisan, da bi iz rečenica izvađenih iz konteksta, optužio Gorana Markovića da poziva na ubistvo Vučiča“, rekla je Jovanović.

POVEZANE VESTI:

Svakome ko pročita tu rečenicu Markovićevog intervjua jasan je konteskt da sa Marković nada da će Srbija pokazati svoj demokratski potencijal i da će na izborima doći do smene vlasti, istakla je.

„I zaista se pominje (streljani rumunski komunistički diktator Nikolaje) Čaušesku, ali u smislu da Vučić valjda zna šta se njemu dogodilo“, ukazala je Jovanović.

Osvrćući se na uvrede koje je na račun Makovića na društvenim mrežama iznela ministarka rada Darija Kisić Tepavčević, Jovanović je rekla kako misli da su u pravu oni koji kažu da ona to je ona to uradila kako bi se dokazala svom šefu.

„Darija Kisić Tepavčević je čak ušla u uspostavljanje dijagnoze za koju nije stručna, ali verovatno je stručnija nego Vi i ja, a što je nedoupustvo sa staniovišta njenje lekarske profesije“, istakla je Jovanović naglasivši da isto misli i kada neko pokušava da uspostavi laičku dijagnozu mentalnog stanja predsednika Vučića.

Primetila je da je tako Goran Marković postao državni neprijatelj broj jedan, iako se, kako je naglasila, ne radi o neprijatelju države, već političkom neistomišljeniku.

Saniranje političke štete posle energetskog kolapsa

Komentarišući energetski kolaps koji se nakon nedavnog snega dogodio u Srbiji, Jovanović je rekla da je nemoguće da je u TENT-u izvršena sabotaža, kako to spekuliše premijerka Brnabić, odnosno da je neko odjednom oštetio svih šest blokova, a da to niko ne primeti.

POVEZANE VESTI:

„Prvi bi izašao šef BIA ili neko ko je nadležan za direktnu vezu“, rekla je Jovanović.

Ocenila je da je očigledno da je Elektroprivredom Srbije rukovodio nestručan čovek, i da je sada na delu saniranje štete, pre svega političke, a ne ekonomske.

Jovanović je kazala i da, prema informacijama iz Severne Makedonije, ta zemlja ugalj iz Srbije dobija po ceni deset puta većoj nego na tržištu, jer na tržištu jednostavno ni nema uglja, te stoga postavlja pitanje da li Srbija i ono malo zaliha što ima prodaje kako bi nadoknadila ekonomsku štetu.

Skrenula je pažnju i na to da su posle snega bez struje uglavnom ostala seoska domaćinstva i upitala je kako to država misli da vrati mlade na selo, kada im ne obezbeđuje elementarnu infrastrukturu za normalan život.

Priča o zakonima o referendumu i eksproprijaciji možda nije završena

Govoreći o ekološkim protestima, Jovanović je rekla da je predsednik inicijative Kreni-promeni Savo Manojlović, s jedne strane bio u pravu kada je odlučio da prekine sa blokadama nakon što su ispunjena dva zahteva zbog kojih se i krenulo u proteste.

„Meni se čini da je zelena struja pogrešila taktički što je u dodatne zahteve ubacila smenjivanje REM-a, iako ga ja potpuno razumem, ali nije bio kompatibilan sa svim ovim“, ocenila je.

Jovanović je upozorila i da će ako ne bude vanrednih parlamentarnih izbora u aprilu, aktuelna Vlada imati komotnu parlamentarnu većinu da izglasa šta god želi, pa tako i nove izmene zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare