Jovanović: Hrkalović godinama bila zaštićena i išla „ispod radara“ policije

Vesti 16. okt 202119:38 > 21:29 50 komentara

Novinarka KRIK-a Bojana Jovanović izjavila je gostujući u Dnevniku TV N1 da je bivša državna sekretarka u MUP-u Srbije Dijana Hrkalović koja je uhapšena zbog veze sa ubistvom Vlastimira Miloševića 2017. godine, "već godinama bila zaštićena i išla je ispod radara policije i tužilaštva".

„Još nije bilo zvaničnih saopštenja o hapšenju Dijane Hrkalović osim saopštenja Višeg suda. Znamo da je osumnjičena za trgovinu uticajem, znamo da je negirala krivicu, da je uticala na svog nekadašnjeg bliskog saradnika Dejana Milenkovića, tako da očekujemo da ćemo u narednom periodu dobiti više informacija“, rekla je Jovanović.

Povezane vesti

Podsetila je na reči predsednika Vučića da je ona uhapšena zbog „ubistva na šinama“ karatiste Vlastimira Miloševića.

„Ono što je zanimljivo za taj slučaj je da se Veljku Belivuku i njegovim saradnicima sudilo u tom postupku. Belivuk je najpre bio uhapšen kao osoba koja je izvršila to ubistvo, kasnije je optužen za mnogo blaže krivično delo, i na kraju je pravosnažno oslobođen. Taj postupak je bio interesantan, kontaminiran je DNK iz dokaznog postupka, u krivičnoj prijavi je bilo napisano da je Belivukov DNK bio nađen na kapiji zgrade Vlastimira MIloševića, ali se ispostavilo da se radi o grešci“, kazala je Jovanović.

Dodaje da je veoma važno da li će istraga ići u tom pravcu, veze između Hrkalović i Belivuka, kao i njegove grupe. Ocenjuje i da je „pravo čudo što ona do sada nije saslušana“.

„Mi smo otkrili da je Dijana Hrkalović bila povezana sa klanom Belivuka, i samim tim sa kavačkim klanom. Postojao je i posrednik To je pripadnik žandarmerije Nenad Vučković. I svih ovih godina policija i tužilaštvo se nisu bavili ispitivanjem ovih veza“, rekla je novinarka KRIK-a i dodala da se Hrkalović pominje i u slučaju „Jovanjica“.

Ona je činjenicu da se ovo hapšenje dešava gotovo istovremeno sa slučajem premeštanja Slobodana Milenkovića, prokomentarisala da se“ već određeno vreme brani Jovanjica od strane najviših državnih funkcionera“.

Takođe, podseća da se ponovo „oživljava“ afera „prisluškivanje“ predsednika Aleksandra Vučića.

„To su veoma važne stvari koje su važne za ceo ovaj slučaj, jer se možda, polako steže obruč oko bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića koji je bio blizak saradnik Dijane Hrkalović“, zaključila je Jovanović.

Podsetimo, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijani Hrkalović, saopšteno je iz Višeg suda.

Kako se navodi u saopštenju, njoj se na teret stavlja da je izvršila produženo krivično delo trgovina uticajem.

Pogledajte gostovanje Bojane Jovanović u Dnevniku u 19:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare