Jovanović: Fiksacija dela opozicije samo na Vučića je njihova osnovna greška

Vesti 07. feb. 202113:4796 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Fiksacija dela opozicije na Aleksandra Vučića je njihova osnovna greška i umesto toga potrebno je "vratiti politiku u politiku", izjavio je predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

On je u intervjuu za Blic istakao da je deo opozicije „besmisleno i krajnje štetno“ pokušao svima da nametne tu fiksaciju.

„To ludilo je na kraju poprimilo takve razmere i pomalo totalitarističke obrise da čovek više ne može da kaže ni da je vakcinacija dobro organizovana, a da ga ne dočeka salva kritika i uvreda na pojedinim portalima“, naveo je predsednik DSS.

Prema njegovim rečima, ne pristaje na tu crno-belu sliku, jer ona, kako kaže Jovanović nikada nije tačna, a nije ni zdrava za jedno društvo.

S druge strane, on je kao kritiku vlasti naveo bespravni objekat na Pančićevom vrhu, bogaćenje stranačkih kadrova i korupciju, kao i „bespravno rušenje sa fantomkama na glavi u Beogradu“.

Na pitanje o predsedničkim izborima, lider DSS je rekao da lično neće imati problem da ponese odgovornost i da se kandiduje.

On je rekao da su DSS i POKS ideološki jako bliski i da i jedni i drugi žele promenu izbornog sistema, kako bi građani najzad mogli da biraju svoje predstavnike po imenu i prezimenu, borbu protiv korupcije, kao i da se slažu da se mora otvoriti suštinsko pitanje monarhije i njenog ponovnog uspostavljanja.

Komentari

Vaš komentar