Jovanović Ćuta: Vučićevu politiku odrediće Rio Tinto, Ziđin, Linglong, Gasprom

Vesti 31. maj 202213:4219 komentara
Podeli:
Ekološki ustanak, protest, blokada puteva, auto put, autoput, Beograd, Ćuta i Panić
Izvor: N1

Aktivista Pokreta Ekološki ustanak i budući republički poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da će Aleksandar Vučić u drugom mandatu voditi Srbiju u pravcu koji mu bude naložio Rio Tinto.

Pročitajte još:

Jovanović je agenciji Beta kazao da će Vučić nastaviti politiku čerupanja srpskih prirodnih resursa pod izgovorom „napretka i prosperiteta“.

„Osim Rio Tinta, put kojim će Vučić povesti Srbiju odrediće i kineske kompanije Ziđin i Linglong i ruski Gasprom. Sve to će za posledicu imati ubrzani nastavak propadanja i ono malo što je ostalo zdravo u ovoj zemlji, a u kojoj više niko ne želi da živi“, istakao je Jovanović.

Po njegovim rečima, na građanima Srbije je da spreče namere predsednika Vučića, kako bi se od uništenja sačuvali voda, zemlja, vazduh i ljudi „koji nas hrane“.

„Ne očekujem da će u narednom periodu doći do bilo kakvog boljitka ni kada su u pitanju vladavina prava ili sloboda medija. Vučić ima najveći broj poslanika u parlamentu i on će i dalje sam odlučivati o krucijalnim odlukama kao što su (ne)uvođenje sankcija Rusiji i odnos prema velikim silama. Sva vlast je u njegovim rukama, i dok god to bude tako, u ovoj zemlji ništa neće biti drugačije. Naprotiv, biće sve gore i gore“, zaključio je Aleksandar Jovanović Ćuta.

Polaganjem zakletve pred starim sazivom Skupštine Srbije, Aleksandar Vučić je danas započeo drugi petogodišnji mandat na mestu predsednika države.

Komentari

Vaš komentar