Jovanović (CLS): Šapić ne zna kako funkcioniše grad

Vesti 25. jun 202211:00 > 11:0319 komentara
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović izjavio je da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ne zna kako funkcioniše grad, jer želi da zatraži izmene propisa kojima će se dozvoliti i privatnicima da grade javne garaže.

U saopštenju CLS je navedeno da je u Beogradu već dozvoljeno da privatnici, uz dozvolu grada, grade i poseduju javne garaže, a mogu, ukoliko žele, potpisati ugovor o tehničkoj saradnji sa JKP Parking servisom o upravljanju i održavanju takvih objekata.

Centar je dodao da je to slučaj sa javnom garažom u centru grada u Baba Višnjinoj ulici koja je u privatnom vlasništvu, a i dve buduće garaže koje gradonačelnik pominje, u Vlajkovićevoj i Skerlićevoj, takođe će biti u privatnom vlasništvu firme Everston doo, koja pripada kineskoj grupaciji koja je dobila tender u 2020. godini da gradi i poseduje više garaža u centru grada.

„Gradonačelnik Beograda bi trebalo da poznaje gradsku odluku o javnim parkiralištima i aktuelna javno-privatna partnerstva za izradu javnih garaža“, izjavio je direktor CLS Nikola Jovanović i dodao da Centar „stoji na raspolaganju za besplatnu obuku visokih gradskih funkcionera u vezi sa funkcionisanjem grada Beograda“.

Komentari

Vaš komentar