Jovanović (CLS): Očekujem u martu izbore u Beogradu, opozicija ima šansu

Vesti 25. okt 202209:45 2 komentara
Nikola Jovanović
N1

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović rekao je da očekuje da će vandrednih izbora u Beogradu biti u martu i da opozicija ima šansu, iako je većina stručnih ljudi van bilo kakvih stranaka.

„(Predsednik Stranke slobode i pravde) Dragan Đilas ima značajno iskustvo i znanje za vođenje grada u kriznim vremenima i odskače, ali problemi Beograda su toliki da samo ozbiljan i uigran tim može da spreči katastrofu“, rekao je Jovanović za agenciju Beta.

Povezane vesti

Neophodno je predstaviti tim „poznavalaca i zaljubljenika“ u Beograd.

„Taj tim mora imati dobre odnose sa strukovnim udruženjima, univerzitetom, da ume jasno da predstavi drugačiju viziju Beograda običnim ljudima. Verujem da je to moguće i da još ima vremena za to“, kazao je on.

Upitan kako ocenjuje spisak ministara za novu vladu, Jovanović je rekao da u tom izboru ima „grotesknih rešenja“, ali i interesantnih predloga.

„Kad pogledamo same ministre, ima tu grotesknih rešenja poput (Rada) Baste za privredu ili (Aleksandra) Martinovića za lokalnu samoupravu, ali i interesatnih predloga, kao što je Dubravka Negre za energetiku, koja je obrazovan i iskusan profesionalac“, rekao je on.

Prema njegovim rečima u Srbiji je de fakto na snazi predsednički sistem, tako da su vlada i njeni članovi u drugom planu i nemaju samostalni kapacitet.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare