Jovanjica, nova pitanja: Traži se ispitivanje uloge načelnika BIA za Beograd

Vesti 14. maj. 202119:49 > 20:0418 komentara
Podeli:

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić na konferenciji za novinare postavio je pitanja državnom vrhu Srbije i nadležnim institucijama - da li će se utvrditi uloga Mirka Škera u aferi "Jovanjica", koji je u trenutku hapšenja Predraga Koluvije bio načelnik centra Bezbednosno-informativne agencije za Grad Beograd.

Koliko je bio veliki prsten zaštite oko Jovanjice, prema optužnici najveće plantaže droge u Evropi i njenog vlasnika Predraga Koluvije? Opozicioni političar Miroslav Aleksić traži da se ispita uloga načelnika u BIA za Beograd Mirka Škera, koji je učestvovao i na kolegijumu koji su, u oktobru 2020. godine, održali Aleksandar Vučić i direktor BIA, u sedištu te institucije, kada su najavljena hapšenja pripadnika mafije.

„Jedan od ljudi koji se dovodi u vezu sa Jovanjicom i postavlja se pitanje šta je njegova uloga, jeste Mirko Škero. To je ovaj gospodin, ovde, on je takođe prisustvovao kolegijumu u BIA, kada je predsednik države najavio obračun sa mafijom“, rekao je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Povezane vesti:

Podsetimo, Aleksić je, oko dve nedelje posle upada policije na imanje kod Stare Pazove, u novembru 2019. godine, prvi obavestio javnost da je tokom te akcije zaplenjeno nekoliko tona marihuane i da je sumnjivo to što policija od medija sakriva takvu vest. U optužnici Jovanjica 2, kojom se terete pripadnici bezbednosnih službi da su bili Koluvijini saradnici, navode se prepiske okrivljenih u kojima se govori o zataškavanju slučaja.

Policajac Bojović: Mediji su sada najvažniji da ne ode vest o hapšenju, vojne službe i BIA mogu da stopiraju vest o hapšenju.

Potpredsednik Narodne stranke kaže da bi trebalo ispitati da li je tada upravo Škero radio na zaustavljanju informacija ka medijima. Dodaje, od kada je Koluviji i saradnicima počelo suđenje, Škero radi suprotno, te od novinara iz tabloida ima saznanja da je on taj koji naručuje tekstove u kojima se kao krivci predstavljaju tužilac Saša Drecun i inspektori za borbu protiv narkotika beogradske policije.

„Da li je Mirko Škero prvi na spisku koji treba da se nađe u optužnici Jovanjica 3, ako jeste, sigurno nije poslednji, da li je on most koji vodi do vrha države?“, pita se Aleksić.

Prema Aleksićevim rečima, uhapšeni pripadnici BIA tvrde da su na Koluvijino imanje išli na zahtev načelnika za Beograd Škera. Bez njegovog odobrenja, ali i odobrenja direktora Bratislava Gašića, Aleksic ocenjuje da BIA ne bi mogla da prima ni Koluvijine donacije, kojima su opremljena dva centra te agencije.

Komentari

Vaš komentar