Još 15 javnih ličnosti stalo u odbranu Krunske ulice

Vesti 12. dec 202110:43 > 10:50 49 komentara
Dragan Bjelogrlić, incident, napad, Predrag Antonijević, tuča, batine
N1

Još 15 javnih ličnosti, među kojima su glumac Dragan Bjelogrlić, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht i pravnik i aktivista za ljudska prava Milan Antonijević, pridružilo se zahtevu da se Krunska ulica na Vračaru zaštiti od bezobzirnih građevinskih preduzimača.

Otvoreno pismo Društva za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca i Društva za ulepšavanje Vračara kojim se od najviših državnih organa traži zaštita za Krunsku ulicu potpisali su i istoričarka umetnosti Irina Subotić, istoričar Aleksandar Raković, reditelj Stefan Arsenijević i profesori Pravnog fakulteta Slobodan Panov i Danilo Vuković.

Pismo je upućeno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić od koje se traži da Vlada bez odlaganja usvoji Odluku kojom bi Krunska ulica bila zaštićena od divljeg investitorskog urbanizma.

Pismo su prethodno, izmedju ostalih, potpisali akademik Matija Bećković, pisac Vladimir Kecmanović, legendarni sportista Dule Savić kao i princ Filip Karađorđević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare