JKP Medijana: U Nišu od početka godine očišćeno 26 divljih deponija

Vesti 06. sep 202210:09 4 komentara
N1

Ukupno 2.700 kubnih metara otpada biće uklonjeno do kraja 2022. na teritoriji grada Niša, a od početka godine očišćeno je 26 divljih deponija, izjavio je direktor Javno komunalnog preduzeća "Mediana" Ivan Mihajlović.

On je na sednici Gradskog veća rekao da ne može da kaže koliko će ukupno deponija biti očišćeno ove godine, jer iz dana u dan nastaju na novim lokacijama.

Niškog Gradsko veće je na poslednjoj sednici usvojilo izmene Programa poslovanja „Mediane“, zbog toga što je to preduzeće 1. avgusta podiglo cene odvoza otpada za 30 odsto, sa 5,61 dinar po kvadratu stambenog prostora, na 7,3 dinara.

„Uvećane prihode iskoristićemo, izmedju ostalog, za energente, opremu, isplatu jubilarnih nagrada radnicima, kao i za odštete za ujede pasa i mačaka i padove na ledu“, rekao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima „Medijani“ su najpotrebniji novi kamioni smećari, ali i mašine za vadjenje panjeva, kao i kamion za zelenilo, a kako je dodao vozila koje ima to preduzeće u proseku su stara 19 godina.

Mihajlović je najavio da bi tri radnika „Mediane“ uskoro trebalo da počnu da rade kao čuvari parkova u gradu, kojih će ukupno biti ukupno osam, i dodao da trenutno u tom preduzeću rade na nabavci opreme za čuvare.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare