Jevtić: U petak miran protest Srba na Kosovu, uskraćuju nam osnovna prava

Vesti 22. mar 202219:45 12 komentara
TANJUG/RADE PRELIĆ

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić rekao je da će Srbi sa Kosova u petak imati mirne proteste sa jasnom porukom - "ne želimo da nam niko uskraćuje osnovna prava i da budemo građani drugog reda".

Kako je rekao, situacija na Kosovu je nikad teža kada je u pitanju položaj Srba.

POVEZANE VESTI:

“Na delu je ono što nazivamo institucionalno nasilje, iz dana u dan u sve smo težem položaju. Uvek sam se zalagao za demokratski vid institucionalne borbe za prava srpskog naroda, ako vam ja kažem da smo došli do toga da ne vidimo izlaz, osim da napustimo institucije, onda ćete razumeti dokle smo došli. Tražili smo izlaz i da se prestane sa kršenjem ljudskih prava. Poslednja odluka da se ne dozvoli održavanje izbora je još jedno ugrožavanje ljudskih prava. Neko ima nameru da nas stavi u što teži položaj”, rekao je Jevtić.

Dodaje da je tačno da se prvi put nisu usaglasili sa predsednikom Srbije, ali “veruju njemu i državi” da zajednički donesu najbolju odluku.

“Mi ćemo se boriti demokratski, u petak ćemo imati mirne proteste kao jedan vid naše borbe sa jasnom porukom, ne želimo da nam niko uskraćuje osnovna prava, ne želimo da budemo građani drugog reda”, rekao je Jevtić.

Kaže i da će se nastaviti razgovori s predsednikom i direktorom Kancelarije za Kosovo i da žele da donesu mudru odluku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare