Jerković: Pokret „Nema nazad, iza je Srbija“ nije više deo kluba koalicije NADA

Vesti 06. dec 202212:52 > 14:35 9 komentara
Beta/Miloš Miškov

Poslanik koalicije NADA u Skupštini Srbije Aleksandar Jerković izjavo je da je rasformiran poslanički klub te koalicije i da je formiran novi u kome neće biti pokreta "Nema nazad, iza je Srbija". NADA je saopštila da je Jerković isključen jer nije poštovao koaliciju.

Jerković, član pokreta „Nema nazad, iza je Srbija“ koji je bio deo koalicije NADA, nasledio je mandat od osnivača i predsednika tog pokreta Božidara Delića koji je preminuo u avgustu ove godine.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je prilikom dolaska na jučerašnju sednicu parlamenta saznao da taj pokret nije više deo poslaničkog kluba.

„Politika gospodina Miloša Jovanovića, predsednika Demokratske stranke Srbije, u poslednje vreme postaje izuzetno zbunjujuća, nedefinisana. Od kada je ušao u skupštinu, sve snažnije hvali, a sve tiše kritikuje režim Aleksandra Vučića“, naveo je Jerković.

Naveo je da je pre nekoliko dana dobio „preteću poruku od Jovanovićevog najbližeg saradnika“ i ocenio da predsednik Nove DSS „duguje objašnjenje gradjanima koji su glasali za koaliciju NADA zbog generala Delića i obezbedili prelazak cenzusa“.

Koaliciju Nacionalno-demokratska alternativa (NADA) formirali su Demokratska stranka Srbije (DSS), koja je u medjuvremenu promenila ime u Nova DSS, Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislava Mihailovića i više od 20 udruženja i pokreta.

NADA: Jerković isključen jer nije poštovao koaliciju

Koalicija NADA (Novi DSS-POKS) saopštila je da je iz svog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije isključila poslanika Aleksandra Jerkovića.

Kako je saopšteno, Jerković je isključen jer se „nije pridržavao elementarnih pravila u funkcionisanju koalicije, poštovanja koalicionih partnera, predsednika i zamenika predsednika poslaničke grupe“.

„Obzirom na kršenje elementarnih principa saradnje i partnerskih odnosa od strane Aleksandra Jerkovića, kao i zbog toga što poslanička grupa nije kompatabilna s njegovim načinom delovanja u kojem političku scenu pretvara u rijaliti šou, odlučili smo da ovaj poslanik nastavi samostalno svoje delovanje, odnosno da bude isključen iz poslaničke grupe NADA – Novi DSS – POKS“, kaže se u saopštenju te koalicije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare