Jerkov: DS su pojele sujete, etiketirana sam kao plaćenik koji razbija opoziciju

Vesti 25. feb. 202107:3912 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Osnivačica Akademije za razvoj demokratije, nekadašnja članica Demokratske stranke, iz koje je isključena, Aleksandra Jerkov izjavila je da su DS "pojele sujete, lični sukobi, neka lična istorija i besmisleni razlozi onih koji su je vodili i onih koji su u njoj ranije imali veliku moć".

„Glasno unutar DS upozoravala sam da široka koalicija sa desničarima u kojoj se ne pominje EU, u kojoj je zabranjeno da DS promoviše svoje vrednosti kako ne bi izazivala nekakve tobožnje partnere, insistiranje na lažnom jedinstvu, odustajanje od politike DS – stranku vodi u propast“, rekla je Jerkov za novi broj nedeljnika NIN.

POVEZANE VESTI:

Kako je navlela, „etiketirana je kao plaćenik koji razbija opoziciju“.

„Ne osećam odgovornost, od svojih vrednosti nisam odstupila, građane nisam izneverila. Oni koji danas vode DS i mnogi koji su ga u prošlosti vodili treba da se zapitaju kako smo došli tu gde smo. A to je da svi koji su bili uticajni u DS-u imaju svoje stranke, a nijedna nema poverenja kod građana i to je tragedija“, rekla je Jerkov.

Govoreći o Akademiji za razvoj demokratije, ona je navela da su je oformili mladi ljudi, političari iz celog regiona koji sarađuju dugo kroz različite aktivnosti.

„Pokrenuli smo inicijativu da se u regionu, u svim zakonodavstvima, izmeni definicija silovanja“, rekla je Jerkov, pominjući i slučaj profesora glume Mike Aleksića, uz ocenu da je region pokazao da može da se deluje zajedno.

Komentari

Vaš komentar