Jeremić: Vučić na Pinku odgovarao na svoja pitanja i polemisao sa mojim snimkom

Vesti 07. nov 202215:46 11 komentara
Vuk Jeremić
N1/arhiva

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da javno kaže šta se nalazi u "francusko-nemačkom planu" i kako je na njega odgovorio, pošto su u Briselu saopštili da je stigao zvanični odgovor Beograda.

„Vučić je u svom sinoćnom nastupu na Pinku u svom ustaljenom maniru odgovarao na pitanja koje je sam sastavio i polemisao sa mojim snimkom. Da je kojim slučajem prekoputa imao mene, odgovorio bih mu na sve bestidne laži koje je izgovorio i postavio mu seriju pitanja“, rekao je Jeremić za Danas.

Povezane vesti

Jeremić je naveo da bi Vučića pitao i zbog čega još nije poslao pisma predsednicima Rusije i Kine, u kojem od njih traži da u Savetu bezbednosti UN blokiraju svaki pokušaj ostvarivanja članstva Kosova u toj organizaciji, iako se na to javno obavezao u skupštinskoj raspravi?

„Zbog čega je Ana Brnabić u Berlinu potpisala sporazum sa Aljbinom Kurtijem u potpuno ravnopravnom formatu međunarodno priznatih država, čime je napravljen diplomatski presedan sa ozbiljnim posledicama za budućnost“, upitao je Jeremić, saopštila je Narodna stranka.

Jeremić je istakao da bi Vučić trebalo da odgovori i kako je moguće da je mišljenje Međunarodnog suda pravde bilo nepovoljno za Srbiju, kada je nakon njega „more država“ povuklo priznanje Kosova, a pre njega nijedna država to nije učinila.

„Zbog čega nije dozvolio ni da se raspravlja o rezoluciji o Kosovu i Metohiji koju je Narodna stranka predložila u Skupštini Srbije, a danas sa zakašnjenjem i na nevešt način, pokušava da sprovode u delo njene elemente, van institucionalnog okvira i jedinstva koje je u Skupštini po tom pitanju moglo biti postignuto“, upitao je Jeremić.

Jeremić je istakao da bi Srbija u pregovorima sa Prištinom i međunarodnim zvaničnicima trebalo da ima čvrste stavove i ne pristaje na dalje ustupke, a da javno koristi pomirljivu retoriku i teži smirivanju napetosti.

„Vučić već deset godina radi upravo obratno, sa teškim negativnim posledicama – pristaje na sve što od njega traže stranci, a to pokriva bombastičnim izjavama i režiranjem nemira na severu, koji se u jednom trenutku mogu izmaći kontroli i dovesti do tragedije“, rekao je Jeremić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare