Jeremić: Vrnjačka Banja jedan od centara Balkana za pranje novca

Vesti 23. maj. 202120:0512 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Vrnjačkoj Banji da je ta opština "među najvećim perionicama novca u Srbiji kroz gradnju nekretnina", navodi se u saopštenju te partije.

„To su primetile i međunarodne organizacije, među kojima je najznačajnija Globalna inicijativa za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala iz Ženeve, koja je jedna od najuticajnijih instituta te vrste u svetu, i koja je u svom poslednjem izveštaju navela Srbiju kao regionalni centar pranja novca kroz gradnju nekretnina“, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je u izveštaju te međunarodne organizacije Vrnjačka Banja stavljena na mapu centara pranja novca uz „Beograd na vodi“, „koji je verovatno najveći u tom smislu“, a da su kao centri za pranje novca kroz nekretnine označeni i Zlatibor i Novi Sad.

Predsednik Narodne stranke je naveo da neizgrađeni nacionalni trenažni centar za vaterpolo u Vrnjačkoj Banji propada jer za takav centar „nema finansijskog interesa vladajuće kaste“.

„Trenažni centar je trebalo da bude završen u junu 2016. godine, a danas smo na nekoliko dana od početka juna 2021. godine, dakle, pet punih godina nije završen. Pošto imamo predsednika države koji ima svu vlast u svojim rukama… moguće je da će on nakon što ga obaveste o ovoj našoj poseti, narediti nekoj od svojih baraba da to brzo završi, i to bi mogla biti dobra stvar za srpski sport i zdravlje naše nacije“, dodao je Jeremić.

Predsednik Odbora Narodne stranke za sport Danilo Ikodinović rekao je da je za nacionalni trenažni centar u Vrnjačkoj Banji „uludo bačeno dva i po miliona evra, a da radovi nisu završeni ni do pola“.

„Ideja je bila da se bazeni premeste iz beogradske arene u Vrnjačku Banju, ali od toga nije bilo ništa. Sve tavori i izgleda jadno. Ovo je zamišljeno i kao nacionalni vaterpolo centar, koji bi služio za školski i rekreatvni sport i za sve gradjane Vrnjačke Banje, kao i za turiste, pošto je banja poznata kao ‘kraljica kontinentalnog turizma’. Izgleda, medjutim, da centar neće biti skoro završen“, rekao je Ikodinović.

Komentari

Vaš komentar