Jeremić: Palma neće odgovarati dok je SNS na vlasti

Vesti 24. apr. 202115:29 > 15:3022 komentara
Podeli:
Izvor: Nova S

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da dok je Srpska napredna stranka (SNS) na vlasti predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma neće adekvatno odgovarati i da će "nekažnjivost za najgore i najgnusnije kriminalne radnje trajati koliko i režim Aleksandra Vučića".

„Uveren sam da Palma neće biti kažnjen dok ne bude promene vlasti… Razlika izmedju SNS-a i Narodne stranke na vlasti je Palma koji daje ‘3.000 za gospođu’ i divlja po Paraliji i Končarevu naspram Palme iza rešetaka. Nemam šta tome da dodam“, rekao je Jeremić u Somboru, gde je osnovan Gradski odbor Narodne stranke.

Povezane vesti:

Dragana Markovića je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić optužila za podvođenje maloletnica, što on poriče. U međuvremenu je predmet protiv Markovića prebačen u nadležnost Tužilaštva u Kraljevu.

Jeremić je istakao da revanšizam za koji se zalaže „nikako ne znači novu 1945. godinu, neselektivno kažnjavanje i odustajanje od pravne države“, i podsetio da je „upravo Narodna stranka lansirala ideju o lustraciji na temelju zakona i ideju o specijalnom tužiocu za visoku korupciju, kao i povratak normalnosti i reda u pravosuđe“.

„Kada kažemo revanšizam, to znači da se Narodna stranka zalaže da se dogodi sve što se nije dogodilo, a trebalo je da se dogodi 6. oktobra 2000. godine. Tada smo traljavo operisali kancer, on se vratio, pa ga danas imamo po drugi put ali u mnogo goroj formi“, rekao je Jeremić.

„Da nam se kancer ne bi vratio po treći put, što bi bilo fatalno, moramo sprovesti temeljan, pedantan, pravno utemeljen i do kraja sproveden revanšizam“, naveo je Jeremić.

Jeremić je dodao da će u suprotnom, posle promene vlasti, „odgovarati jedan, dvojica ili trojica“, kao što je osuđen vozač za izazivanje nesreće na naplatnoj rampi u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, a „pitanje je da li je on vozio“, ili kao što je osuđen policajac koji je priznao krivicu za rušenje u Savamali.

Predsednik Narodne stranke je rekao da je „režim koji vlada Srbijom poslednjih devet godina od nas oteo milijarde i da će oni i posle promene vlasti biti spremni da plate dvojici, trojici ili četvorici da umesto njih odu u zatvor na godinu, dve ili tri“.

„Tako bi se ljudi koji danas čine režim izvukli i ne samo nastavili da uživaju, nego bi, nakon što se malo rekonsoliduju za par godina ponovo napravili neku stranku, kupili neke televizije, plaćali glasove udruženi sa kriminalcima i ponovo vratili na vlast“, naveo je Jeremić.

Komentari

Vaš komentar