Jeremić: Ova vlast stvorila novu klasu milijardera koja isisava novac iz budžeta

Vesti 16. maj. 202116:539 komentara
Podeli:
Izvor: Fonet

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je vlast Srpske napredne stranke u prethodnih devet godina stvorila novu klasu multimilijardera, koji mesečno "isisavaju iz budžeta stotine miliona", dok se Srbija, prema zvaničnim podacima, u istom periodu u inostranstvu zadužila za 13 milijardi evra, a bruto društveni proizvod je porastao za svega deset milijardi.

„Milijarde, koje se pozajmljuju u inostranstvu se preko privilegovanih firmi, prelivaju iz državnog budžeta u džepove nove klase. U Beogradu je nemoguće proći ulicom od novih džipova, dok na sve strane niču zgrade, koje izgledaju kao u Londonu, preko kojih se pere novac isisan iz budžeta“, rekao je Jeremić u Negotinu, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke.

Jeremić je istakao da zaduživanje od 13 milijardi evra za rast BDP od deset milijardi jasno pokazuje da su „apsolutna šarena laža“ tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića o „zlatnom dobu i nikad boljem životu građana“.

„Bolje žive samo bitange koje su postale multimilioneri i multimilijarderi, a koje su pljačkanjem budžeta uz Vučićevu dozvolu došle do ogromnog bogatstva. Ne budemo li posle promene vlasti sproveli temeljan revanšizam, odnosno lustraciju i oduzimanje imovine otete od naroda, ti koji danas vladaju Srbijom će se, kao neka nova srpska još naprednija stranka, vratiti na vlast uz pomoć opljačkanog novca“, rekao je Jeremić.

On je istakao da se on politikom ne bavi zbog funkcija, kojih je, kako je rekao, imao „dovoljno za nekoliko života“, nego zato što „ne želi da njegova ćerka odluči da napusti Srbiju jer u njoj vlada talog“.

„Neću da pustim da Srbijom haraju ljudi kao što su Dragan Marković Palma ili recimo Željko Mitrović, koji će po promeni vlasti, ako ne bude lustracije, reći – bravo momci, ja sam vas oduvek podržavao, dođite kod Sarape, pričajte šta hoćete koliko hoćete, samo da se nastavi rijaliti na kojem zarađujem“, rekao je.

Jeremić je ocenio da će 2022. godina biti godina u kojoj će biti „srušeno zlo“ i u kojoj će početi „izgradnja sistema dostojnog čoveka“.

„Srbija ima sve što je potrebno da se u njoj živi normalno i pristojno, a jedini razlog zbog kojeg to nije tako je korumpiran sistem. Zato ćemo se detaljno posvetiti sasecanju korupcije“, rekao je Jeremić.

Komentari

Vaš komentar