Jeremić: Na talas napada na Narodnu uzjahali i neki koji nisu „duboka država“

Vesti 01. nov. 202123:078 komentara
Podeli:
Izvor: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će u narednim danima i nedeljama na tu stranku uslediti napadi "kako medija pod kontrolom vlasti, tako i drugih", čiji je cilj stvaranje veštačkih podela u Narodnoj stranci.

„Udarci ‘duboke države’ na Narodnu stranku su dobra prilika da na tom talasu zajašu i neki koji nisu ‘duboka država’, ali iz različitih razloga ne žele dobro Narodnoj stranci. Nema sukoba i podela u Narodnoj stranci. U našoj organizaciji različito mišljenje nije greh. To je ljudima teško da shvate, pošto je jednoumlje postalo sastavni deo života i u vlasti i u opoziciji“, rekao je Jeremić na sastanku sa predsednicima stranačkih odbora iz Beograda, a navodi se u saopštenju te stranke.

Kao što je jedinstvo opozicije majka svih preduslova za pobedu na izborima, tako je i „jedinstvo stranke majka svih preduslova da u ujedinjenom opozicionom frontu naše ideje i naši ljudi budu noseći činioci. Budemo li podeljeni, igraćemo statiste u tudjoj lutkarskoj predstavi“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da su „priče da se stranka osipa, ruši i da postoje podele“ počele kada je Narodna stranka ostvarila najbolji rezultat od svog osnivanja i samostalno osvojila 13 odsto na lokalnim izborima u Negotinu i nakon što je pokazala zube „dubokoj državi“ otkrivanjem imena i fotografije agenta BIA Vladimira Macanovića, koji je na beogradskom aerodromu četiri sata tukao i mučio Konstantina Katića.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova, rekao je da je Narodna stranka pokrenula medjunarodnu akciju povodom mučenja Katića i da se ambasador Srbije u SAD Marko Djurić „poslednje dve nedelje u Vašingtonu bavi isključivo tim slučajem i objašnjava neobjašnjivo, a tek će morati da objašnjava“.

Jeremić je istakao da bi svaka vrsta nastupa opozicije koji nije zajednički imala „tragične posledice“, jer bi omogućila nastavak pogubne vladavine SNS-a, i da će Narodna stranka učiniti sve da se postigne dogovor o jedinstvu opozicije.

Predsednik Narodne stranke je dodao da se nada kako će taj dogovor biti postignut što pre, a da će opozicija potom odlučiti da li će zajedno izaći na izbore ili ih bojkotovati.

„Jedinstvo opozicije će probuditi nadu, pogotovo u Beogradu, ali i u celoj Srbiji. Gradjani u Beogradu će odlučivati da li će izaći na izbore na osnovu osećaja da li ima nade ili je nema i glasaće za one koji imaju zajedničku listu na republičkim izborima“, rekao je Jeremić.

„U Beogradu ne možemo da pobedimo tako što će se samo prebrojati listići i naših glasova bude više. To se u diktaturama ne dešava. Diktature ne gube izbore, ali diktature padaju nakon što pokušaju da ukradu izbore“, naveo je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke i poverenik stranke za Beograd Zdravko Ponoš rekao da je kvalitet Narodne stranke to što se i „prilikom otkrivanja brutalnih zloupotreba od strane vlasti ponaša odgovorno, a ne populistički“ i kao primer naveo „način na koji je stranka postupila kada je otkriveno prebijanje Konstantina Katića od strane pripadnika BIA“.

„U tom slučaju smo pokazali i da smo državotvorna stranka i da nismo zlonamerni, jer nismo išli na rušenje institucija, nego smo ukazali kako se institucije zloupotrebljavaju. Nismo paušalno napali BIA, čiji su mnogi pripadnici poginuli časno obavljajući svoj posao“, zaključio je Ponoš.

Komentari

Vaš komentar