Jeremić: Koordinisanim nastupom opozicije do promene režima

Vesti 27. maj 202107:40 14 komentara
N1

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je siguran da će opozicija u jednom trenutku morati da nastupi "u punoj koordinciji, jer drugačije neće moći da dođe do promene režima".

„Mi smo u Narodnoj stranci koncentrisani na razvoj i snaženje organizacije, idemo na teren i razgovaramo sa ljudima, pričamo sa njima kako Srbija treba da izgleda. Ne vidim da drugi nešto slično rade, očigledno imaju neke druge strategije“, rekao je Jeremić u intervjuu Nedeljniku.

Kako je rekao, „ko je u pravu, pokazaće vreme, ali mi danas svu energiju ulažemo u to da budemo u stanju da nečim opipljivim doprinesemo koordinisanom nastupu u budućnosti“.

On je rekao da ga nigde u Srbiji, a u poslednje vreme je stalno na putu i razgovara sa građanima, niko nije pitao o međusobnim odnosima u opoziciji, takođe da i on sam promeni kanal kad neko o tome priča na televiziji.

„Ako je meni to dosadna tema, mogu misliti kako je tek onima koji se ne bave politikom“, primetio je Jeremić.

On je rekao i da Narodna stranka „zagovara nemilosrdnu, pedantno sprovedenu lustraciju i preces detaljne provere porekla imovine, na osnovu čvrstog zakonskog okvira“, napominjući da se „ne zalaže za neku vladavinu rulje ili metode Ozne“.

„Ako se ispostavi da je neka imovina stečena na koruptivan način, ona mora biti oduzeta. U tom procesu ne sme biti izuzetaka, ne sme biti dozvoljeno da bilo ko novcem ili nekim drugim resursima kupi pokajnicu. Na primer, ne sme se dozvoliti da Željko Mitrović kaže ‘evo vam Pink da me ne dirate’. Ne može“, rekao je Jeremić.

On je naglasio da se revanšizam ne odnosi na glasače.

„Mi Srbiju vidimo kao zemlju u kojoj svako treba slobodno da se izjašnjava. Revanšizam sledi onima koji su pljačkali imovinu i trovali dušu narodu, a ne na ljude koji su bili zavedeni, primorani ili su pak svojom voljom glasali za aktuelnu vlast“, rekao je Jeremić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare