Jeremić: Građanski pokreti ne mogu da promene vlast

Vesti 29. maj 202109:52 38 komentara
N1

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da je nastanak brojnih građanskih pokreta "razumljiv zbog nezadovoljstva građana", ali da promenu vlasti mogu da sprovedu samo političke stranke.

„Ova vlast se ne obračunava sa tim pokretima jednako brutalno kao sa opozicionim strankama. Koliko god mnogi od njih imali dobre namere, oni su samo ventil za ispuštanje frustracije i nezadovoljstva građana. Jedino dobro organizovana politička stranka može doneti promenu na izborima“, rekao je Jeremić tokom osnivanja opštinskog odbora u Petrovcu na Mlavi.

U saopštenju Narodne stranke navodi se i da je za promenu vlasti neophodna stranka u stanju da iznese koordinisanu republičku kampanju i koja bi na svakom biračkom mestu obezbedla integritet izbornog procesa.

„Pred sledeće izbore će isplivati mnogi pokreti, biće opet nekih Belih, proevropskih, monarhista, ekologa, lokalaca, desničara… Većina njih će biti čisti mamac, bačen sa ciljem da se spreči skoncentrisan i isplaniran otpor“, rekao je Jeremić.

On je kazao i da će naredni izbori biti „ključni test za našu generaciju“.

„Ako ovaj režim opstane još svega nekoliko godina, posledice bi mogle biti bezmalo fatalne. Svedoci smo stvaranja akumulacije kapitala u rukama nekolicine ljudi, nove klase multimilionera i milijardera, koji će kontrolisati sve aspekte društva. Zato je neophodno da do promena dođe brzo, i da prvi korak nakon toga bude revanšizam, odnosno nemilosrdno privođenje pravdi i ispitivanje porekla imovine“, kazao je Jeremić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Petrovac na Mlavi izabran je profesor fizičkog Dragan Stajić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare