Jeremić: Bez Narodne stranke, SSP i DS ne može doći do jedinstva opozicije

Vesti 12. okt 202120:32 38 komentara
Vuk Jeremić
N1

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u emisiji Iza vesti da misli da "ako opozicija ne stane ujedinjena, u jednom frontu, od ovog društva neće ostati kamen na kamenu". "Moje mišljenje je da Narodna stranka, SSP i DS, da bez njih ne može doći do jedinstva opozicije, bilo ko od te tri stranke kad ne bi bio u jedinstvenom frontu ne bi moglo da se govori o jedinstvu opozicije. Mislim da bi trebalo da se krene od ove tri stranke i onda otvoriti vrata svima da stupe u zajednički front, svako ko je protiv ove vlasti, mislim da bi za njega trebalo da se nađe mesto u tom frontu", smatra Jeremić.

Kako je rekao, „već duže vreme se Narodna stranka zalaže za puno jedinstvo u opoziciji“.

„To nije tajna. Ja mislim da ako opozicija ne stane ujedinjena, u jednom frontu, da od ovog društva neće ostati kamen na kamenu“, kaže on.

Mišljenja je da bi trebalo da budu jedinstveni.

„Moje mišljenje je da Narodna stranka, SSP i DS, da bez njih ne može doći do jedinstva opozicije, bilo ko od te tri stranke kad ne bi bio u jedinstvenom frontu ne bi moglo da se govori o jedinstvu opozicije. Ja sam optimista da bi do tog dogovora moglo doći. Mišljenje Narodne stranke je da budemo širokog srca i možda malo jačeg stomaka nego što je to bio slučaj u prošlosti, jer zaista nam treba apsolutno svako. Mislim da bi trebalo da se krene od ove tri stranke i onda otvoriti vrata svima da stupe u zajednički front, svako ko je protiv ove vlasti, mislim da bi za njega trebalo da se nađe mesto u tom frontu“, smatra Jeremić.

Bojkot izbora je, misli, bio nužno sredstvo da se dođe do toga da se „ogoli u potpunosti i da to bude više bez dileme, karakter ove vlasti“.

„Da bude jasno da Srbija nema dodirnih tačaka sa demokratijom. Ja nisam imao velika očekivanja od evroparlamentaraca i EU uopšte u kontekstu poboljšanja izbornih uslova. Dijalog nam je bio neophodan da shvatimo da od EU neće biti pomoći da u Srbiji dođe do promena“, kaže Jeremić.

Govoreći o specijalu „Operator umova“ novinara N1 Petra Gajića, kaže da „nije lak razgovor sa takvim ljudima“.

„Neki vas čak i pljunu, meni se to dogodilo. Tada se smirite i sa onim ko je spreman da sa vama obavi razgovor, a neki od njih jesu, polako, počnete, onda oni shvate ‘pa ti nisi zapravo ono o čemu se govori’. Jedna žena mi je u Negotinu rekla ‘sine, ja sam mislila da si ti najveće đubre koje postoji’, a sada mislim da će dati podršku Narodnoj stranci“, kaže on.

Izbori u Negotinu će, kaže on, pokazati „da li i na koji način ima smisla da se u budućnosti bore“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare