Jeremić: Belivukova grupa od nule nastala u vreme aktuelnog režima

Vesti 07. avg 202109:10 > 09:13 53 komentara
vuk jeremić valjevo narodna stranka
Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da kriminalna grupa Veljka Belivuka nije postojala pre dolaska Srpske napredne stranke (SNS) na vlast, odnosno da je "od nule" nastala u vreme aktuelnog režima.

Jeremić je, kako je saopštila Narodna stranka, ocenio da čelnici „aktuelnog režima“ moraju da snose političku odgovornost za širenje organizovanog kriminala u Srbiji, „čak i da nije tačno ništa od onoga što se u javnosti pojavilo o njihovim vezama sa Belivukovim klanom“, jer su kako je rekao, u prethodnih gotovo deset godina imali svu vlast u svojim rukama, a taj klan je „od nule nastao upravo tada“.

Povezane vesti

„Nadam se da će tužilaštvo i pravosudni organi u postupku protiv Belivuka uraditi svoj posao u skladu sa zakonom i profesionalnom etikom, a posle promene vlasti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Belivuk dobiće priliku da u zatvoru desetinama godina raspravljaju ko je koga zvao i ko je iz sadašnje vlasti bio veza sa tom kriminalnom grupom“, naveo je Jeremić tokom posete Valjevu.

Komentarišući prisustvo nekih opozicionih čelnika na koktelu sa Vučićem i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, lider Narodne stranke je rekao da Vučićev „poziv na državno jedinstvo“ nije bio iskren, jer nije upućen „najznačajnijim opozicionim strankama, među kojima je i Narodna stranka“.

„To je pokazalo istinske motive slikanja sa vinom u ruci i u opuštenoj atmosferi, koja ne odgovara ozbiljnosti situacije“, rekao je Jeremić.

Konferenciju za novinare predsednika Narodne stranke je u Valjevu pokušao da prekine čovek koji je govorio nepovezano i vređao Jeremića, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare